jam łasica Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Pojawiły się pierwsze wzmianki o nowych płytach ze stajni VIA i chipsetu KT600. Wychodzi na to że jest on znacznie szybszy od nforce2 także w grach, a z nowym kontrolerem pamięci pojedyńcza kość działa szybciej niż dual w nforce2. Szykuje się szybki koniec kariery płytek NVIDII, zaczynam żałować, że kupiłem płytę z Nforce2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 to nie koniec nf2 ,ale ciesze sie ze kt600 jest szybszy ,teraz juz nf2owcy nie beda mogli zapuszczac sciem o szybkosci tego chipa VIA powrocila i wyciagnela wnioski z chwili slabosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 nie stekaj tylko sprzedaj poki masz czas a nie tu swoje wywody !! a tymczsem nf2 rzadzi ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 nie boj zaby nforce jeszce troche pozyje, kto wie czym zaskoczy nas nforce 2/3/4 :P ja narazie niebede zmienial swiezo co zakupionej plyty bo wyszlo cos nowszego :? :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 W ciągu miesiąca do dwóch (max) ma sie pojawić mobo ze stajni Abit'a. Mam nadzieję, że będzie równie, a może lepiej dopracowane jak KD7, a dzięki dzielmnikowi 1/6 pełen wypas :D Oby tylko nie było jakiś błędów. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 KT400 i KT600 bedei rzadic a nforce moze sie schowac z grzejacymi sie Chipsetami!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Tylko czytajac specyfikacje dochodze do wniosku ze dopiero KT600 zasługuje na nazwę KT400 bo obsługuje fsb400 :!: Poprzednie dwa chipsety KT400 i KT400A IMO powinny się nazywać KT333A i KT333B. Ach ten marketing :roll: PS. Moja prywatna definicja marketingu brzmi: "Marketing to sztuka sprzedawania g.ó.w.n.a." Co niestety zbyt często się sprawdza :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Tylko czytajac specyfikacje dochodze do wniosku ze dopiero KT600 zasługuje na nazwę KT400 bo obsługuje fsb400 :!: Poprzednie dwa chipsety KT400 i KT400A IMO powinny się nazywać KT333A i KT333B. Ach ten marketing :roll: PS. Moja prywatna definicja marketingu brzmi: "Marketing to sztuka sprzedawania g.ó.w.n.a." Co niestety zbyt często się sprawdza :( zgadzam sie :zablokowane pci/agp to tez wymog marketingowcow dual ddr juz nie ,bo wymyslili to do grafy zintegrowanej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Tylko czytajac specyfikacje dochodze do wniosku ze dopiero KT600 zasługuje na nazwę KT400 bo obsługuje fsb400 :!: Poprzednie dwa chipsety KT400 i KT400A IMO powinny się nazywać KT333A i KT333B. Ach ten marketing :roll:Tak się tylko składa że cyfra przy KT w nazwach chpsetów VIA dotyczy maksymalnej szybkości pamięci a nie fsb, np. KT133 nie ma fsb 133 ale może obsługiwać pamięc SDR133 tak samo KT400 nie ma fsb 400 ale może obsługiwać DDR400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 KT400 i KT600 bedei rzadic a nforce moze sie schowac z grzejacymi sie Chipsetami!!!! :lol: :) kt400 raczej nie rzadzi , kt600 (moze rzadzic moze nie .. ), faktem jest ze nforce2 teraz "rzadzi" a co bedzie za miesiac dwa .. , a argument grzejace sie chipsety to moze tylko wywolac usmiech politowania na twarzy .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ee tam koniec nF2 - nie koniec ale będzie taniej. i o to chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Bardzo sie ciesze ze bedzie cos lepszego, bo potem wyjdzie nowy nforce i bedzie mozna za grosze kupic jakis nforce 2 400 ultra :D Bo stwierdzilem ze nie bede juz pakowal kasyw nowosci bo to nie ma sensu, nie musze byc bardziej modny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Prawda jest taka, że VIA po prostu genialnie dopracowała kontroler pamięci, którego sprawność wynosi praktycznie 95 - 98 % ! Do tego dojdą jeszcze regulowane lub stałe wartości PCI/AGP i NVIDIA może się schować. Czemu się schować ? Ponieważ, jak sami dobrze wiecie, nForce2 grzeje się niesamowicie w porównaniu do np. KT400 @ 200 MHz, a KT600 spokojnie ma działać nawet z 250 i więcej MHz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Tylko czytajac specyfikacje dochodze do wniosku ze dopiero KT600 zasługuje na nazwę KT400 bo obsługuje fsb400 :!: Poprzednie dwa chipsety KT400 i KT400A IMO powinny się nazywać KT333A i KT333B. Ach ten marketing :roll:Tak się tylko składa że cyfra przy KT w nazwach chpsetów VIA dotyczy maksymalnej szybkości pamięci a nie fsb, np. KT133 nie ma fsb 133 ale może obsługiwać pamięc SDR133 tak samo KT400 nie ma fsb 400 ale może obsługiwać DDR400. Zgoda. Tyle że ta obsługa DDR 400 jest tak naprawde nieoficjalna. Na strone via jak byk stoi że KT400 obsługuje DDR 200/266/333. KT400A dodaje DDR400 a dopiero KT600 daje fsb400 czyli możliwość pracy synchro w normalnych warunkach (PCI 33 MHz). Obsługa DDR400 na płytach na KT400 (jak moja) jest dodana przez producentów płyt i obwarowana dodatkowymi zastrzeżeniami - tylko jedna kość i tylko pewne modele. Trudno to nazwać oficjalnym wsparciem co sugeruje nazwa chipsetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 już przestancie mowic co jest lepsze co gorsze czy co bedzie lepsze a co gorsze. normalna koleja rzeczy jest ze wychodza szybsze chipsety itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 już przestancie mowic co jest lepsze co gorsze czy co bedzie lepsze a co gorsze. normalna koleja rzeczy jest ze wychodza szybsze chipsety itp. Popieram. Po prostu prawo postępu. Przecież za chwilę NVIDIA wypuści nForce4, albo jakąś modyfikację np. nForce2 FX (nFroce3 jest dla Athlona XP64). :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Najpierw. Prawda jest taka, że VIA po prostu genialnie dopracowała kontroler pamięci, którego sprawność wynosi praktycznie 95 - 98 % ! Do tego dojdą jeszcze regulowane lub stałe wartości PCI/AGP i NVIDIA może się schować. Czemu się schować ? Ponieważ, jak sami dobrze wiecie, nForce2 grzeje się niesamowicie w porównaniu do np. KT400 @ 200 MHz, a KT600 spokojnie ma działać nawet z 250 i więcej MHz. :) Potem już przestancie mowic co jest lepsze co gorsze czy co bedzie lepsze a co gorsze. normalna koleja rzeczy jest ze wychodza szybsze chipsety itp. i jeszcze pozniej :) Popieram. Po prostu prawo postępu. Przecież za chwilę NVIDIA wypuści nForce4, albo jakąś modyfikację np. nForce2 FX (nFroce3 jest dla Athlona XP64). ciekawe no nie :) (ja się absolutnie nie czepiam :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 już przestancie mowic co jest lepsze co gorsze czy co bedzie lepsze a co gorsze. normalna koleja rzeczy jest ze wychodza szybsze chipsety itp. ciekawe no nie :) (ja się absolutnie nie czepiam :lol: ) Ja tego nie napisałem. :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 już przestancie mowic co jest lepsze co gorsze czy co bedzie lepsze a co gorsze. normalna koleja rzeczy jest ze wychodza szybsze chipsety itp. ciekawe no nie :) (ja się absolutnie nie czepiam :lol: ) Ja tego nie napisałem. :lol: :D luknij 1mt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Popatrz na odpowiedź z: Wysłany: 17 Maj, 2003 20:21 :D Ja Ciebie zacytowałem, a potem Ty zacytowałeś siebie samego pod moim imieniem. :lol: :D Hehehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Popatrz na odpowiedź z: Wysłany: 17 Maj, 2003 20:21 :D Ja Ciebie zacytowałem, a potem Ty zacytowałeś siebie samego pod moim imieniem. :lol: :D Hehehe. hehehe ale sie namieszalo :) ale jzu wszystko w porządku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Podejrzewam że Nvidia tak łatwo sie nie da i też coś za nie długo wypuści Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Podejrzewam że Nvidia tak łatwo sie nie da i też coś za nie długo wypuści Niemorzliwe!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 E tam koniec nForce'a. Zawsze tak jest że wyjdzie coś lepszego ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Eee tam ja na pewno nie kupię. IMO to bardzo spóźniony ruch ze strony VIA dlatego, że już niedługo mają się pojawić Hammery. Po drugie NF2 jest już tak długo, że KT600 ma marne szanse konkurowania z nim - nikt nie będzie raczej wymieniał prawie nowej mobo. Ja czekam na nowego Athlonka, nForce3 i DDR-II - KT600 szybko się schowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 zgadzam sie z przed mówcą to nie ma końca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ja bym jednak poczekał na testy porównawcze, KT400A też miało zmieść nF2 z piedestału, jakos tak się nie stało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Oj nie ma co sie przejmowac, ze ktos sypnal ze bedzie kt600 i spekulowac co bedzie lepsze! Tak bylo jest i bedzie, ze co raz pojawia sie cos nowego i co z tego?! Nforce2 ma to, czego chce to kupuje...wyjdzie cos nowego to wyjdzie... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 KT600 ma marne szanse konkurowania z nim - nikt nie będzie raczej wymieniał prawie nowej mobo. Ja czekam na nowego Athlonka, nForce3 i DDR-II - KT600 szybko się schowa... ale jak ktoś właśnie zamierza kupić płytę to może wybrać właśnie KT600. ja bym się prędzej zdecydował na kt600 bo nowszy i lepszy. mikaelus : dlaczego wychodzisz z założenia, że każdy już ma nForce2 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Eee tam ja na pewno nie kupię. IMO to bardzo spóźniony ruch ze strony VIA dlatego, że już niedługo mają się pojawić Hammery. Po drugie NF2 jest już tak długo, że KT600 ma marne szanse konkurowania z nim - nikt nie będzie raczej wymieniał prawie nowej mobo. Tak piszesz, bo posiadasz w tej chwili nForce2. :) Ja nie mam i gdybym miał kupić płytę, wziąłbym wydajniejsze rozwiązanie, a najwydajniejsza jest teraz VIA KT600. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...