teneo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Otóż potrzebuję cichy wentylator do Chieftec GPS-450AA-101-A. Mobo GA-MA790X-DS4. Reszta configu raczej zbyteczna. Pecet stoi w chłodnym miejscu i niestety od wczoraj w pokoju, w którym śpię. Zasilacz jest zdecydowanie najgłośniejszym elementem komputera. Pozdrawiam forumowiczów a zwłaszcza NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jak ma być tanio to Zephyr, z droższych to Typhoon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Czyli http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=16806 lub http://www.mixmedia.pl/?zobacz=122335403 Cena nie gra roli, ma być cicho.Czyżby Typhoon miał max tylko 9dB? I jeszcze jedno pytanie o śrubki, którymi przykręcę zasilacz do obudowy. Czy istnieją amortyzujące i nieprzenoszące drgań z zasilacza na obudowę. Stivo widzę w configu, że masz prawdopodobnie ten sam zasilacz, czy wymieniałeś w nim wentylator i jeśli tak to na jaki i jakie są twoje wrażenia po wymianie. Edytowane 21 Stycznia 2010 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tak, mam wymieniony wentylator, bo jak wiadomo standardowy to suszara. Obecnie mam tam bodajże takiego Thermaltake'a z niebieskim podświetleniem (akurat taki miałem pod ręką) i różnica jest znaczna. Mam go podłączonego pod kontroler obrotów Scythe i kręci się on u mnie na ok. 1100 obrotów. Chodzi 24/7 i w nocy mi nie przeszkadza, choć pewnie się już przyzwyczaiłem. Zephyra mam na przodzie i na max obrotów (~1000) też jest niesłyszalny. Jak bym miał brać dla siebie Typhoona, to wziąłbym model 1200/1600 obrotów i go skręcił. Nie wiem jak bardzo grzeje się Twój sprzęt, ale ta osiemsetka powinna sobie dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Kupiłem SCYTHE Gentle Typhoon - 800RPM . W przyszłym tygodniu zamontuję i ewentualnie napiszę opinię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 SCYTHE Gentle Typhoon zamocowany i rzeczywiście bardzo cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...