Skocz do zawartości
teneo

Wentylator Do Chiefteca

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż potrzebuję cichy wentylator do Chieftec GPS-450AA-101-A. Mobo GA-MA790X-DS4. Reszta configu raczej zbyteczna. Pecet stoi w chłodnym miejscu i niestety od wczoraj w pokoju, w którym śpię. Zasilacz jest zdecydowanie najgłośniejszym elementem komputera.

Pozdrawiam forumowiczów a zwłaszcza NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=16806

lub http://www.mixmedia.pl/?zobacz=122335403

Cena nie gra roli, ma być cicho.Czyżby Typhoon miał max tylko 9dB?

I jeszcze jedno pytanie o śrubki, którymi przykręcę zasilacz do obudowy. Czy istnieją amortyzujące i nieprzenoszące drgań z zasilacza na obudowę. Stivo widzę w configu, że masz prawdopodobnie ten sam zasilacz, czy wymieniałeś w nim wentylator i jeśli tak to na jaki i jakie są twoje wrażenia po wymianie.

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mam wymieniony wentylator, bo jak wiadomo standardowy to suszara. Obecnie mam tam bodajże takiego Thermaltake'a z niebieskim podświetleniem (akurat taki miałem pod ręką) i różnica jest znaczna. Mam go podłączonego pod kontroler obrotów Scythe i kręci się on u mnie na ok. 1100 obrotów. Chodzi 24/7 i w nocy mi nie przeszkadza, choć pewnie się już przyzwyczaiłem.

Zephyra mam na przodzie i na max obrotów (~1000) też jest niesłyszalny.

Jak bym miał brać dla siebie Typhoona, to wziąłbym model 1200/1600 obrotów i go skręcił. Nie wiem jak bardzo grzeje się Twój sprzęt, ale ta osiemsetka powinna sobie dać radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi