Destiny Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 O takim konfigu: Procesor - AMD Athlon XP 1700+ 0,13 266Mhz Płyta główna - nForce2 Abit NF7 rev. 2.0 Pamięć - 2x 256MB PC400 TwinMos Wentylator - Spire Falcon Rock II Karta grafiki - Saphire Radeon 9100 64MB BOX Obudowa - ModeCom Magic II z zasilaczem HuntKey 300W Głośniki - MediaTech Legiero 5.1 MT-342 Thermaltake CooperShim XP Jestem już na 99% zdecydowany. Poprzeglądałem forum i różne posty i myślę że wybrałem optymalnie do swoich wymagań i kaski jaką posiadam. Wszelkie uwagi mile widziane. Czy ma ktoś z Was podobny lub identyczny konfig?? Ps. Limit kasy i tak przekroczylem o 300 złociszy więc na Ti4200 nie ma szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 wszystko wporzo tylko uważaj na tego TT CS :) bo musi byc do T-b inaczej pujdzie ci z dymem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Według mnie OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Zestawik spoko. uwazalbym tylko na ATI 9100 bo np. w USA sa jakies dziwne 64 bit`owe wersje, nie wiem jak w Polsce bo juz mnie tam 2 miechy nie ma :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Nic dodac, nic ujac. Nareszcie znalazl sie ktos, kto przed wypisaniem topicu, poszukal i znalazl. Gratuluje i zycze owocnej i bezawaryjnej pracy. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: Będzie, będzie. W końcu płyta do tego stworzona. Ale i tak max to będzie 2400+. Nie chce więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego A jak jest różnica między VIVO a zwykłą wersją?? Nie spotkałem się z Szafirkiem 9100 VIVO. Którego ew. producenta polecasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wszystko wporzo tylko uważaj na tego TT CS :) bo musi byc do T-b inaczej pujdzie ci z dymemTylko tego znalazłem na komputronik.pl. A są jakieś inne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wszystko wporzo tylko uważaj na tego TT CS :) bo musi byc do T-b inaczej pujdzie ci z dymemTylko tego znalazłem na komputronik.pl. A są jakieś inne?? tak bo byly jeszcze na palomino a wczesniej na thunderbirdy (praktycznie niczym sie nie roznily) jesli zalozysz csa z palomino na t-breda mozesz spalic proca albo go fizycznie uszkodzic. Bedziesz widzial jak zalozysz czy idealnie pasuje i czy przypadkiem nie styka jakis mostkow pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja kupiłem na allegro za 9.99 zł CS'a.Najpierw smigał na antku 0.18 mikrona a teraz biega na antku 0.13 mikrona(drugim już) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Też mam noname z 10 zeta. Tyle że jak oglądałem foty to CS Thermaltake są troche inaczej (mniej) powycinane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: a jednak warta!!! ....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja kupiłem na allegro za 9.99 zł CS'a.Najpierw smigał na antku 0.18 mikrona a teraz biega na antku 0.13 mikrona(drugim już) ale pilowales go cos czy tak po prostu ci pasowal?? bo ja mam z 0.18u ale nie pasuje ni cholery :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: a jednak warta!!! ....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel??? czy ja wiem :? 9100 to juz calkiem przyjemne grafy w sumie to jeszcze zalezy do czego koles bedzie sprzetu uzywal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: a jednak warta!!! ....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel??? czy ja wiem :? 9100 to juz calkiem przyjemne grafy w sumie to jeszcze zalezy do czego koles bedzie sprzetu uzywal byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ....byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte wiem wiem sam w nim chyba uczestniczylem :) napewno ti4200 jest lepsza no ale znow nie przesadzajmy ze 9100 jest taka zla. Prawde mowiac jesli nie gra w rozdzialce wiekszej niz 1024x768x32 poki co to pewnie wogole roznicy by nie zauwazyl a tymbardziej mu sie nie oplaca dokladac te 200pln jesli kompa uzywa np.: do worda, exela do jakiejs amatorskiej obrobki zdjec etc. jednym slowem nie do grania. (w sumie to ja tez prawie nie gram ale dobrze jest miec wypas karte :D) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :) co racja to racja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :) co racja to racja :) no widze ze sie zgadzasz chociaz w tym ze mna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :) co racja to racja :) no widze ze sie zgadzasz chociaz w tym ze mna :) no jasne osobiscie w tych sprawach prowadze dokladnie taka sama polityke myslowa jak ty :) wole dolozyc 200 czy tam 300 pln teraz niz mam za m-ac pluc se w brode ze trza bylo dolozyc. Nigdy nie kupuje czegos na teraz (a niestety z 9100 tak jest) tylko zawsze z jakimstam wyprzedzeniem no ale jest jeszcze druga strona medalu bo jesli kupujesz caly sprzet (tak jak w tym wypadku kolega) to tu 100 tam 200 tam 50 i sumka rosnie a on wyraznie zaznaczyl ze limit przekroczyl JUZ o 300 pln wiec wole dolozyc do mobo czy pamieci a wziac troche gorsza karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 eh ghenghis czym byloby to forum gdyby ciebie i twojego wcinania sie do kazdego postu gdzie numerek 8500(9100) widnieje nie bylo? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 bedzie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 niczym by nie bylo - i o to chodzi :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: a jednak warta!!! ....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel??? Dzwiek z mobo narazie wystarczy. A hdd mam Caviara 40GB z 2mb cache i jak do tej pory jestem zajebisci zadowolony. Do tego nagrywareczka LiteOn 48x24x48x i mam wszystko. A wracajac do Ti4200 to widziałem jak ostatnio chodził z 256ramu na jakiejs tam gierce (nie pamietam tytulu) i w rozdziałce 1024x768 nie była rewelka w porównaniu z 9100 kumpla ktory ma 512 ramu na kt400. A przeciez ja bede mial Dual Channel :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno... Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted: a jednak warta!!! ....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel??? czy ja wiem :? 9100 to juz calkiem przyjemne grafy w sumie to jeszcze zalezy do czego koles bedzie sprzetu uzywal byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte Boże co za koleś.... Ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le za 200zeta więcej ZDECYDOWANIE NIE OPŁACA SIĘ kupować tej karty. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a Nvidia ci płaci czy co??? To już nie pierwszy taki wyskok (np. FX5600 vs. R9500 Pro). Człowieku spoko, musisz się pogodzić, że NV nie robi już super-hiper najlepszych kart, a tych które robi nie opłaca się kupować... Poczekajmy aż Majdan przyjdzie :) :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 No ja bym, tlko jak mogł zmienił obudowę na chiefteca i było by juz pięknie :) ALe to wiadomoze dosc droga jest :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 bla bla bla bla bla... Sorry gengish, ale dostaje niewiele lepszą kartę za wiele więcej kasy; różnica obecnie około 300 zł, bo szafirka za 320zł już się kupi, a najtańsze TI4200(palit, ceny ze sklepu tweak'a)=620zł. Różnica w cenie na pewno nie jest warta różnicy w wydajności. Kiedyś Twoje zdanie Intel vs AMD było podobnie irracjonalne, ale jakoś widze na AMD ostatnio jedziesz; dobry znak, widać nawet Ty dorastasz ;) Pozdrowionka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 bla bla bla bla bla... Sorry gengish, ale dostaje niewiele lepszą kartę za wiele więcej kasy; różnica obecnie około 300 zł, bo szafirka za 320zł już się kupi, a najtańsze TI4200(palit, ceny ze sklepu tweak'a)=620zł. Różnica w cenie na pewno nie jest warta różnicy w wydajności. Kiedyś Twoje zdanie Intel vs AMD było podobnie irracjonalne, ale jakoś widze na AMD ostatnio jedziesz; dobry znak, widać nawet Ty dorastasz ;) Pozdrowionka. widzisz dla ciebie ta roznica nie jest warta ceny - widocznie nie widziales ti4200 w akcji co do AMD to poglady nadal mam takie same - a to ze zjebalem MOBO ABIT ST6 - zmusilo mnie do kupiena tego gownianego durnia.. :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...