Skocz do zawartości
Destiny

Co myślicie...

Rekomendowane odpowiedzi

O takim konfigu:

Procesor - AMD Athlon XP 1700+ 0,13 266Mhz

Płyta główna - nForce2 Abit NF7 rev. 2.0

Pamięć - 2x 256MB PC400 TwinMos

Wentylator - Spire Falcon Rock II

Karta grafiki - Saphire Radeon 9100 64MB BOX

Obudowa - ModeCom Magic II z zasilaczem HuntKey 300W

Głośniki - MediaTech Legiero 5.1 MT-342

Thermaltake CooperShim XP

Jestem już na 99% zdecydowany.

Poprzeglądałem forum i różne posty i myślę że wybrałem optymalnie do swoich wymagań i kaski jaką posiadam.

Wszelkie uwagi mile widziane.

Czy ma ktoś z Was podobny lub identyczny konfig??

Ps. Limit kasy i tak przekroczylem o 300 złociszy więc na Ti4200 nie ma szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie szkoda że nie Ti 4200 , a pozatym to spox

A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno...

Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfig spoko, sambym taki chciał, ale o ile nie będzie ostrego kręcenia, inaczej spire może mieć w lecie problemy :) Ale sądząc po memorkach, kręcenie będzie? :twisted:

Będzie, będzie. W końcu płyta do tego stworzona. Ale i tak max to będzie 2400+. Nie chce więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko wporzo tylko uważaj na tego TT CS :) bo musi byc do T-b inaczej pujdzie ci z dymem

Tylko tego znalazłem na komputronik.pl. A są jakieś inne??

tak bo byly jeszcze na palomino a wczesniej na thunderbirdy (praktycznie niczym sie nie roznily) jesli zalozysz csa z palomino na t-breda mozesz spalic proca albo go fizycznie uszkodzic. Bedziesz widzial jak zalozysz czy idealnie pasuje i czy przypadkiem nie styka jakis mostkow

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty znowu o tym TI 4200? Zapomniałeś napisać, że koniecznie VIVO do tego :lol: :lol: :lol: Przecież ta karta jest sporo droższa, a różnica niewarta wydajności zyskanej na pewno...

a jednak warta!!!

....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem na allegro za 9.99 zł CS'a.Najpierw smigał na antku 0.18 mikrona a teraz biega na antku 0.13 mikrona(drugim już)

ale pilowales go cos czy tak po prostu ci pasowal?? bo ja mam z 0.18u ale nie pasuje ni cholery :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak warta!!!

....... odnosnie zestawu to nie widze tam dysku ani dzwieku - chyba ze dzwiek z mobo 6-chanel???

czy ja wiem :? 9100 to juz calkiem przyjemne grafy w sumie to jeszcze zalezy do czego koles bedzie sprzetu uzywal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak warta!!!

czy ja wiem :? 9100 to juz calkiem przyjemne grafy w sumie to jeszcze zalezy do czego koles bedzie sprzetu uzywal

byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte

wiem wiem sam w nim chyba uczestniczylem :) napewno ti4200 jest lepsza no ale znow nie przesadzajmy ze 9100 jest taka zla. Prawde mowiac jesli nie gra w rozdzialce wiekszej niz 1024x768x32 poki co to pewnie wogole roznicy by nie zauwazyl a tymbardziej mu sie nie oplaca dokladac te 200pln jesli kompa uzywa np.: do worda, exela do jakiejs amatorskiej obrobki zdjec etc. jednym slowem nie do grania. (w sumie to ja tez prawie nie gram ale dobrze jest miec wypas karte :D)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z tego co pisal wnioskuje ze raczej to do grania bedzie - do worda to raczej wypasiastej plyty na nforce z ramami 400 to nie potrzeba..... - wiecej nie bede sie przekomarzal - kto ma glowe niech pomysli - i jak chce to niech radka kupi - pozniej bedzie zalowal najwyzej :)

co racja to racja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze sie zgadzasz chociaz w tym ze mna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze sie zgadzasz chociaz w tym ze mna :)

no jasne osobiscie w tych sprawach prowadze dokladnie taka sama polityke myslowa jak ty :) wole dolozyc 200 czy tam 300 pln teraz niz mam za m-ac pluc se w brode ze trza bylo dolozyc. Nigdy nie kupuje czegos na teraz (a niestety z 9100 tak jest) tylko zawsze z jakimstam wyprzedzeniem no ale jest jeszcze druga strona medalu bo jesli kupujesz caly sprzet (tak jak w tym wypadku kolega) to tu 100 tam 200 tam 50 i sumka rosnie a on wyraznie zaznaczyl ze limit przekroczyl JUZ o 300 pln wiec wole dolozyc do mobo czy pamieci a wziac troche gorsza karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak warta!!!

Dzwiek z mobo narazie wystarczy. A hdd mam Caviara 40GB z 2mb cache i jak do tej pory jestem zajebisci zadowolony.

Do tego nagrywareczka LiteOn 48x24x48x i mam wszystko.

A wracajac do Ti4200 to widziałem jak ostatnio chodził z 256ramu na jakiejs tam gierce (nie pamietam tytulu) i w rozdziałce 1024x768 nie była rewelka w porównaniu z 9100 kumpla ktory ma 512 ramu na kt400. A przeciez ja bede mial Dual Channel :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak warta!!!

byl juz o tym topik i juz mam dosc gadania o wyzszosci ti4200 nad 9100- jednym slowem oplaca sie wydac te 200zeta wiecej i miec o wiele lepsza karte

Boże co za koleś.... Ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le za 200zeta więcej ZDECYDOWANIE NIE OPŁACA SIĘ kupować tej karty.

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a Nvidia ci płaci czy co??? To już nie pierwszy taki wyskok (np. FX5600 vs. R9500 Pro).

Człowieku spoko, musisz się pogodzić, że NV nie robi już super-hiper najlepszych kart, a tych które robi nie opłaca się kupować...

Poczekajmy aż Majdan przyjdzie :) :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bla bla bla bla bla...

Sorry gengish, ale dostaje niewiele lepszą kartę za wiele więcej kasy; różnica obecnie około 300 zł, bo szafirka za 320zł już się kupi, a najtańsze TI4200(palit, ceny ze sklepu tweak'a)=620zł. Różnica w cenie na pewno nie jest warta różnicy w wydajności.

Kiedyś Twoje zdanie Intel vs AMD było podobnie irracjonalne, ale jakoś widze na AMD ostatnio jedziesz; dobry znak, widać nawet Ty dorastasz ;)

Pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bla bla bla bla bla...

Sorry gengish, ale dostaje niewiele lepszą kartę za wiele więcej kasy; różnica obecnie około 300 zł, bo szafirka za 320zł już się kupi, a najtańsze TI4200(palit, ceny ze sklepu tweak'a)=620zł. Różnica w cenie na pewno nie jest warta różnicy w wydajności.

Kiedyś Twoje zdanie Intel vs AMD było podobnie irracjonalne, ale jakoś widze na AMD ostatnio jedziesz; dobry znak, widać nawet Ty dorastasz ;)

Pozdrowionka.

widzisz dla ciebie ta roznica nie jest warta ceny - widocznie nie widziales ti4200 w akcji

co do AMD to poglady nadal mam takie same - a to ze zjebalem MOBO ABIT ST6 - zmusilo mnie do kupiena tego gownianego durnia.. :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...