smal88 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam Mam zamiar kupić obudowę XTREAMER eTRAYz. Dokładnie to chodzi mi o to żeby bezszelestnie w nocy ściągał mi przeróżne pliki z torrentów, rapidshare. Czy to dobry wybór, czy może pomyśleć nad czymś innym co by spełniało taką funkcję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) hej też szukałem czegoś podobnego myślałem jednak o czymś tańszym Ovislink WMU-6500FS (dużo alternatywnego softu + wi fi) lub o DNS-313 ( w tym drugim wgrywasz linuxa i masz naprawde bardzo duze możliwości) jednak po pewnym czasie postanowilem pujsc za radą kumla i kupic małego ION'ika cos w tym stylu link można to podczepić pod TV - pradu bierze podobnie (!!), głośność minimalna, a masz możliwość oglądania filmów HD na kompie -> taka jest moja propozycja - poprzednie 2 kieszenie są też ok ale jeśli twoimi głównymi parametrami są cisza i zużycie prądu (tak jest akurat dla mnie) to to może być ciekawe rozwiązanie (coprawda kosztuje około 1200zł ale zawsze można kupić prostszą wersję (ja myśle o tej za 700zł - i wsadzić 1gb ram + dysk (czyli bebechy które u mnie leżą akurat luzem)). Pozdrawiam PS. od około 1500zł można wychaczyć to z napędem blu-ray - tak więc i kwestie odtwarzacza masz zgłowy PS2. NIe dodałem dlaczego proponuje coś co ma coś poza firmowym firmwarem - a więc zdarzają się blokady niektórych klientów na trakerach - tak więc lepiej mieć opcje Edytowane 22 Stycznia 2010 przez nosweratu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Z tego co zaproponowałeś wybrałbym WMU-6500FS albo właśnie DNS-313. Mini komputerek mnie nie interesuje, chodzi mi głównie o to, żeby ściągać z rapida, więc wywalenie ponad 1000 zł nie wchodzi w grę. Będę musiał dowiedzieć się coś więcej o urządzeniach, które zaproponowałeś. Mam tylko nadzieję, że obsługują RS Premium Accounts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 jak umieścisz linuxa w DNS-313 link - to nie bedziesz miał problemu z RS - przy konfiguracji linuxa oczywiście - a co do WMU-6500FS - to musisz pogooglować, swoją drogą zakładałem kiedyś na tym forum podobny temat - i też były pomocne odpowiedzi - warto poszukać:) pozdrawiam i miłego szukania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...