Skocz do zawartości
smal88

Dysk Sieciowy Xtreamer Etrayz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupić obudowę XTREAMER eTRAYz. Dokładnie to chodzi mi o to żeby bezszelestnie w nocy ściągał mi przeróżne pliki z torrentów, rapidshare.

Czy to dobry wybór, czy może pomyśleć nad czymś innym co by spełniało taką funkcję ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej też szukałem czegoś podobnego

myślałem jednak o czymś tańszym Ovislink WMU-6500FS (dużo alternatywnego softu + wi fi) lub o DNS-313 ( w tym drugim wgrywasz linuxa i masz naprawde bardzo duze możliwości)

jednak po pewnym czasie postanowilem pujsc za radą kumla i kupic małego ION'ika cos w tym stylu link

można to podczepić pod TV - pradu bierze podobnie (!!), głośność minimalna, a masz możliwość oglądania filmów HD na kompie -> taka jest moja propozycja - poprzednie 2 kieszenie są też ok ale jeśli twoimi głównymi parametrami są cisza i zużycie prądu (tak jest akurat dla mnie) to to może być ciekawe rozwiązanie (coprawda kosztuje około 1200zł ale zawsze można kupić prostszą wersję (ja myśle o tej za 700zł - i wsadzić 1gb ram + dysk (czyli bebechy które u mnie leżą akurat luzem)).

Pozdrawiam

PS. od około 1500zł można wychaczyć to z napędem blu-ray - tak więc i kwestie odtwarzacza masz zgłowy

PS2. NIe dodałem dlaczego proponuje coś co ma coś poza firmowym firmwarem - a więc zdarzają się blokady niektórych klientów na trakerach - tak więc lepiej mieć opcje

Edytowane przez nosweratu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zaproponowałeś wybrałbym WMU-6500FS albo właśnie DNS-313. Mini komputerek mnie nie interesuje, chodzi mi głównie o to, żeby ściągać z rapida, więc wywalenie ponad 1000 zł nie wchodzi w grę. Będę musiał dowiedzieć się coś więcej o urządzeniach, które zaproponowałeś. Mam tylko nadzieję, że obsługują RS Premium Accounts.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak umieścisz linuxa w DNS-313 link - to nie bedziesz miał problemu z RS - przy konfiguracji linuxa oczywiście - a co do WMU-6500FS - to musisz pogooglować, swoją drogą zakładałem kiedyś na tym forum podobny temat - i też były pomocne odpowiedzi - warto poszukać:)

pozdrawiam i miłego szukania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi