Skocz do zawartości
KAZ

mniej punktów 3dmark w win xp

Rekomendowane odpowiedzi

mam gorsze wyniki w win xp tylko 3dmark2001se -3200

w win 98 miałem 3500 to w sumie i tak mało ale ta moja karta to jakieś padło taktowane 250/286 (pamięci ddr 7n)

i 64 bitową przepustowością pamięci (w sklepie powiedzieli mi że to nie ma znaczenia ale człowiek uczy się na błędach i teraz już wiem że ma poza tym kompa mam dopiero dwa miechy i wcześniej nie znałem się na podzespołach ale dzięki internetowi mam nadzieje że szybko to nadrobie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

często na XPerimentalu wyniki wychodzą niższe, po prostu nowe programy zawieszające produkcji microsoftu zjadają sporo pamięci ale znowu MS coś schrzanił bo te programy zawieszające słabo działąją. :)

norma, na Win 98 są wyższe ale to nie jest powód, dla którego mam 98.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam gorsze wyniki w win xp tylko 3dmark2001se -3200  

w win 98 miałem 3500 to w sumie i tak mało ale ta moja karta to jakieś padło taktowane 250/286 (pamięci ddr 7n)

i 64 bitową przepustowością pamięci (w sklepie powiedzieli mi że to nie ma znaczenia ale człowiek uczy się na błędach i teraz już wiem że ma poza tym kompa mam dopiero dwa miechy i wcześniej nie znałem się na podzespołach ale dzięki internetowi mam nadzieje że szybko to nadrobie)

Takich to najchętniej bym za........ Wciskać taki kit klientowi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powalcz ze sterami.Ostatnio skladalem gostkowi kompa na xp1800+ z karta gf4mx440 bez SE wiec troche lepciejszym i na swiezym systemie win me bez krecenia mialem 6300pkt.A tak nawiasem mowiac to na win Xp zawsze mialem lepsze wyniki. Polecam detonatory 41.09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba wziąć pod uwagę, że win XP ma duuuuuuuuuuużo większe wymagania sprzętowe od stareńkiego 98. Porównywalne wyniki można dopiero uzyskać po dobrej konfiguracji XPeka (tj. wyłączeniu wodotrysków), a i tak u mnie zżera o 10MB więcej ramu niż 98se. Mój wynik i config w podpisie uzyskany na XP pro SP1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod win98 polecam też detonatory 41.09 , ale na XP lepsze rezultaty osiąga na certyfikowanych, zdaje się że są to detonatory 20.20 od WinFasta, wynik wzrasta o jakieś 250 punktów w stosunku do 41.09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...