Skocz do zawartości
Sh4d0W

ASUS A7N8X/Deluxe 1004 BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że nie to forum, ale tutaj zagląda więcej osób a sprawa jest dość ciekawa jakby nie rzec :-).

"16 maja ukazał się nowy, w pełni oficjalny BIOS w wersji 1004 do płyt Asusa z serii A7N8X (dla "revision" poniżej 2). Nowy BIOS przede wszystkim dodaje obsługę procesorów "Barton" pracujących z 400MHz FSB (DDR)! Wcześniej zarezerwowane to było tylko dla płyt revision 2 opartych na nForce o steppingu C1. Sprawdziliśmy - testowana przeze mnie płyta bez problemu osiągnęła 400MHz FSB (DDR). Oto linki do "lekarstwa": A7N8X oraz A7N8X Deluxe."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, coś nie tak jeśli nie wyszła ci ponad 180 fsb, u mnie od czasu 1002 chodzi 192-193, u większości userów zresztą też (mam rev 1.04).

Zaraz podam jej 1004 i zobaczymy :D

IVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz ja mam rev 1.06 moze to przez to ;)

nie wiem moze to przez slabe chlodzenie NB :?: a moze prockowi caje za maly vcore :?:

nic no pozyjemy zobaczymy, jak wroce z uczelni i zflasciach!e biosa to postaram sie puscic sprzeta na fsb >180mhz (kto wie moze przekrocze 200 :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, to chyba nowszy rev :wink: , raczej gorszy od mojego nie jest.

Podałem 1004 i 194 fsb rock stable (incl. prime :) ). Wyżej prime się wykłada, raczej nie wina procka bo obniżałem mnożnik, zaczynam podejrzewać pamiątki (Winbond BH-6 2-2-2-5 ), pobawię się timingami albo wymiana :(

IVO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? powiem tak: ten bios th shit jakich malo :x

nie dosc ze niewzrosly mozniwosci oc (mogli dac np w pelni niezalezne taktowanie fsb procka wzgl ramu) to jeszcze dostaly ostro w kosc -

przykad: probuje krecic mojego antka na 10*200mhz - komp sie nie restartuje

wracam na ustawienie 12.5*166 znowu brak reakcji - po wylaczeniu pradu w zasilaczu i wlaczeniu komp wstaje na fsb 100mhz i zglasza sie jako antek XP 1100mhz :evil: :x kolejny restart i juz mamy 2070mhz :|

przy zmianie na 11.5*180 TO SAMO :bij: :bij: :bij:

do tego dodajmy jeszcze kompletna porazke przy probach taktowania ramu inaczej niz procka... :evil: :x :evil:

a mialo byc tak piekie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...