Sh4d0W Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Wiem, że nie to forum, ale tutaj zagląda więcej osób a sprawa jest dość ciekawa jakby nie rzec :-). "16 maja ukazał się nowy, w pełni oficjalny BIOS w wersji 1004 do płyt Asusa z serii A7N8X (dla "revision" poniżej 2). Nowy BIOS przede wszystkim dodaje obsługę procesorów "Barton" pracujących z 400MHz FSB (DDR)! Wcześniej zarezerwowane to było tylko dla płyt revision 2 opartych na nForce o steppingu C1. Sprawdziliśmy - testowana przeze mnie płyta bez problemu osiągnęła 400MHz FSB (DDR). Oto linki do "lekarstwa": A7N8X oraz A7N8X Deluxe." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 mam nadzieje iz pod tym biosem plyta pojdzie stabilnie na fsb >180mhz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Hmm, coś nie tak jeśli nie wyszła ci ponad 180 fsb, u mnie od czasu 1002 chodzi 192-193, u większości userów zresztą też (mam rev 1.04). Zaraz podam jej 1004 i zobaczymy :D IVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wiesz ja mam rev 1.06 moze to przez to ;) nie wiem moze to przez slabe chlodzenie NB :?: a moze prockowi caje za maly vcore :?: nic no pozyjemy zobaczymy, jak wroce z uczelni i zflasciach!e biosa to postaram sie puscic sprzeta na fsb >180mhz (kto wie moze przekrocze 200 :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Hmm, to chyba nowszy rev :wink: , raczej gorszy od mojego nie jest. Podałem 1004 i 194 fsb rock stable (incl. prime :) ). Wyżej prime się wykłada, raczej nie wina procka bo obniżałem mnożnik, zaczynam podejrzewać pamiątki (Winbond BH-6 2-2-2-5 ), pobawię się timingami albo wymiana :( IVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 :? powiem tak: ten bios th shit jakich malo :x nie dosc ze niewzrosly mozniwosci oc (mogli dac np w pelni niezalezne taktowanie fsb procka wzgl ramu) to jeszcze dostaly ostro w kosc - przykad: probuje krecic mojego antka na 10*200mhz - komp sie nie restartuje wracam na ustawienie 12.5*166 znowu brak reakcji - po wylaczeniu pradu w zasilaczu i wlaczeniu komp wstaje na fsb 100mhz i zglasza sie jako antek XP 1100mhz :evil: :x kolejny restart i juz mamy 2070mhz :| przy zmianie na 11.5*180 TO SAMO :bij: :bij: :bij: do tego dodajmy jeszcze kompletna porazke przy probach taktowania ramu inaczej niz procka... :evil: :x :evil: a mialo byc tak piekie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....ec97cf285502d8d Nowy BIOS Uber'a. Może on coś poprawił w związku z OC. P.S. Link dzięki współpracy z Karasiem :-D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...