Skocz do zawartości
kato_pk

Spaliłem grafe riva tnt2 pro!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde włożyłem grafe odwrotnie do AGP, nie pytajcie jak to zrobiłem do tej pory nie moge wyjść z podziwu. W każdym razie zrobiłem to i już nie startuje może ktoś wie jak i czy można taką kartę jeszcze zreanimować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde włożyłem grafe odwrotnie do AGP, nie pytajcie jak to zrobiłem do tej pory nie moge wyjść z podziwu. W każdym razie zrobiłem to i już nie startuje może ktoś wie jak i czy można taką kartę jeszcze zreanimować?

:lol: :D 8O to teraz ty nie pytaj nas jak ją zreanimować :lol: kurde przy kompach powinien być alkomat żeby się takie numery nie zdarzały :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde włożyłem grafe odwrotnie do AGP, nie pytajcie jak to zrobiłem

Nie pytam o to; pytam o to jak podłączałeś monitor, że nie zauważyłeś, że coś jest nie tak Do COM'a go wsadziłeś, RS'a czy jak 8O 8O 8O

Ogólnie ROTFL :D:D:D

A co do reanimacji: może i można, trzeba by <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> opis wyprowadzeń sygnałów na slocie AGP, popatrzeć co oberwało prądem przy odwrotym włożeniu, i możeby się i okazało, że jakaś pier.doła się spaliła tylko, ale IMHO szanse marne, a już na pewno nieopłacalne w przypadku rivki, którą poniżej 80zł się kupuje chyba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no to chyba jest zart :!: Na oslej jat topic smiechu tam trzeba było pytać :D .Przciez już łatwiej było by ja w PCI włożyć (trochę przyciąć :twisted: ) niż w AGP odwrotnie ja się pytam jak monitor było podłączony :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlozyc jest mozliwe tylko w gniazdo AGP uniwersalne,czyli w wiekszosci plyt z agp4x i na dosc waskiej plycie np.jakis GB na kt133 ,albo plyty pod Intela

tylko po co to robic ??

pomylil sie ?? to chyba plyta musiala lezec na biurku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlozyc jest mozliwe tylko w gniazdo AGP uniwersalne,czyli w wiekszosci plyt z agp4x i na dosc waskiej plycie np.jakis GB na kt133 ,albo plyty pod Intela

tylko po co to robic ??

pomylil sie ?? to chyplyta musiala lezec na biurkuba

o to jest całkiem prawdopodobne :) bo nie ma sledziów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Włożyć karte odwrotnie !!!!! 8O 8O 8O

O qrde po prostu nie mogę w to uwierzyć 8) 8) 8)

Bez urazy ale moim zdaniem jest to najbardziej głupi sposób zniszczenia karty graficznej o jakim kiedy kolwiek słyszałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy panowie ,zdolny gostek poprostu jest .

A nieprubowałeś przypadkiem wkładać procesora w PCI-może ci sie uda- sprubuj!!!!!!!!Albo nie jeszcze lepiej podłącz cdrom pod AGP -będą lepsze transfery!!! :lol: 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy panowie ,zdolny gostek poprostu jest .

A nieprubowałeś przypadkiem wkładać procesora w PCI-może ci sie uda- sprubuj!!!!!!!!Albo nie jeszcze lepiej podłącz cdrom pod AGP -będą lepsze transfery!!! :lol:  8)

No nie jestem pewny co do ewentualnej predkosci proca, wiesz PCI chodzi na predkosci 33 Mhz. Poza tym rzeczywiscie troszke nietrzeźwo myślałem, pozatym sie bardzo śpieszyłem. Bo testowałem nie swoją płytę główną, płyta co prawda nie leżała na biurku ale na płytce ebonitowej, na kompie. A była taka skubana mała (płyta główna), że w sam raz pasowało odwrotnie (sic!). Mimo wszystko wykazałem sie wyjątkowym idiotyzmem :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D gratuluje jestes lepszy niz moj qmpel

(zobaczyl maly bialy przycisk na plycie glownej "clear cmos" jak sadze :D i musial go wcisnac-przy wlaczonym kompie-zamordowal jakims cudem tylko dysk)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestią wyjaśnienia do któregoś z kolei postu.

Włożenie dowrotnie wtyczki do zasilacza nie spowoduje żadnych ( poza fizycznymi) zniszczeń w kompie.

I nie ma się co dziwić, że komp działał poprawnie.

Po prostu z punktu widzenia elektroniki w kompie nie ma to znaczenia, ponieważ prąd "płynący" do zasilacz jest prądem przemiennym (zmiennym).

Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestią wyjaśnienia do któregoś z kolei postu.

Włożenie dowrotnie wtyczki do zasilacza nie spowoduje żadnych ( poza fizycznymi) zniszczeń w kompie.

I nie ma się co dziwić, że komp działał poprawnie.

Po prostu z punktu widzenia elektroniki w kompie nie ma to znaczenia, ponieważ prąd "płynący" do zasilacz jest prądem przemiennym (zmiennym).

Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Masz rację, przy prądzie przemiennym nie ma róznicy to jak wsadzisz kabel, tylko biorąc pod uwagę kształt wtyku trzeba byc geniuszem żeby coś takiego zrobić (albo mieć dobry młotek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...