Skocz do zawartości
DIZEL

Jakie Pamięci Ddr3 Do Pozostałych Podzespołów?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, powoli zbieram się do zakupu pozostałych podzespołów które będą dopełnieniem kupionego ostatnio przezemnie Phenoma II 550BE.

Chodzi o mobo i pamięci ram. Co do płyty to już raczej wiem co chcę, na 95% będzie to Asus Crosshair III Formula, natomiast zastanawiam się jakie pamięci mam kupić i tu pojawia się duży znak zapytania?.

Przeważnie to komputera używam do www. i grania w Enemy Territory na Windowsie XP 32 bit, wiec jakieś tanie 2GB pewnie by starczyło.

Jednak po złożeniu do końca nowej konfiguracji chciałbym przejśc na Windowsa 7 i tak się zastanawiam czy jak bym chciał odpalić jakąś nową grę to te 2GB nie byłoby zbyt mało?

Co do budżetu na pamięci to biorąc pod uwagę to że w grę może wchodzić zestaw jakichś markowych pamięci 2x2GB to mogę przeznaczyć na nie do ok. 460 zł

Podsumowując, ramy do:

CPU: Phenom II 550BE@ 4core + OC (Mugen 2)

Mobo: Asus Crosshair III Formula

GPU: Geforce 8800GTS 512MB

HDD: Seagate 500GB

Zasilacz: Chieftec 650W

Ps. oczywiście ten asus ma wszystkie opcje pozwalające odblokować wyłączone rdzenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie pod temat. Poszukuje 2gb ramu do podobnego zestawu. Jako, ze wszystko kupuje u siebei w miescie w sklepie x-kom, wiec staram sie stamtad wziac tez ram. Doradzano mi jakies 1333Mhz, tylko jakie ? Cena max 200zl. No i fajnie by bylo gdyby sie dobrze krecily ;)

http://x-kom.pl/index.php?show_cat=1107

Moglby ktos doradzic cos z tego sklepu ? Goodramy ? Czy cos innego ?

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi