DIZEL Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam, powoli zbieram się do zakupu pozostałych podzespołów które będą dopełnieniem kupionego ostatnio przezemnie Phenoma II 550BE. Chodzi o mobo i pamięci ram. Co do płyty to już raczej wiem co chcę, na 95% będzie to Asus Crosshair III Formula, natomiast zastanawiam się jakie pamięci mam kupić i tu pojawia się duży znak zapytania?. Przeważnie to komputera używam do www. i grania w Enemy Territory na Windowsie XP 32 bit, wiec jakieś tanie 2GB pewnie by starczyło. Jednak po złożeniu do końca nowej konfiguracji chciałbym przejśc na Windowsa 7 i tak się zastanawiam czy jak bym chciał odpalić jakąś nową grę to te 2GB nie byłoby zbyt mało? Co do budżetu na pamięci to biorąc pod uwagę to że w grę może wchodzić zestaw jakichś markowych pamięci 2x2GB to mogę przeznaczyć na nie do ok. 460 zł Podsumowując, ramy do: CPU: Phenom II 550BE@ 4core + OC (Mugen 2) Mobo: Asus Crosshair III Formula GPU: Geforce 8800GTS 512MB HDD: Seagate 500GB Zasilacz: Chieftec 650W Ps. oczywiście ten asus ma wszystkie opcje pozwalające odblokować wyłączone rdzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Ja nie widze sensu kupowanie tak drogiej płyty na 790FX. Płyta o połowe tańsza by Ci wystarczyła. ram, np. goodram 1600MHz CL9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GunloK Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Podepne sie pod temat. Poszukuje 2gb ramu do podobnego zestawu. Jako, ze wszystko kupuje u siebei w miescie w sklepie x-kom, wiec staram sie stamtad wziac tez ram. Doradzano mi jakies 1333Mhz, tylko jakie ? Cena max 200zl. No i fajnie by bylo gdyby sie dobrze krecily ;) http://x-kom.pl/index.php?show_cat=1107 Moglby ktos doradzic cos z tego sklepu ? Goodramy ? Czy cos innego ? Edytowane 24 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 goodramy są w miarę ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Płyta napewno zostaje a co do tych ramów to ogólnie miałem na oku coś takiego?: http://www.allegro.pl/item886624701_ddr3_p...cl7_fv_wwa.html Ale chyba zdecyduje się na te Goodramy 1600 cl9 żeby obciąć koszty!? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...