Snups Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam, Jak w temacie - każda starsza gra mi się tnie. Jest to 1 sekundowy lag powtarzający się co 5-30 sekund. Dodam, że np. w takim GRID'zie nie mam żadnych lagów ani ścinek (1024x768, AAx8) Próbowałem : -Reinstalacji sterowników od karty graficznej -Użycia 1 rdzenia do starszych gier (zmiana koligacji) -Zmiany ustawień karty graficznej (wyłączenie AA itd.) -Zmiany/reinstalacji DirectX -Reinstalacji gier z którymi miałem problemy (Age of Empires 1&2 + dodatki, Helbreath) Sprzęt : -C2D E7400 2.8 Ghz @ 3.5 Ghz (bez O/C też miałem ten problem) -Gigabyte HD 4670 (bez O/C) -P5Q SE -GoodRam 1Gb 800 Mhz -WD Green 500 Gb -Chieftec 500 Watt Jakieś sugestie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 A system operacyjny to...? Próbowałeś trybu zgodności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Napisz jaki masz system operacyjny . Może jakieś ekstra patche do gier . Spróbuj ręcznie wymusić jeden rdzeń dla gier - w XP robiło się to poprzez dodanie parametru numproc=1 do boot.ini , nie wiem jak w Vista/W7 , miałem takie problemy z SW:KOTOR I na procku AMD , koligacja nie pomagała , dopiero to dawało radę . Co więcej ta sama gra na E5200 działała normalnie bez żadnych modyfikacji . Z drugiej strony komp może być za nowy do takich gier , albo karta powoduje problemy ( na moim HD4850 nie idzie grać w MW3 , grafika się psuje , a ludzie grają na GF9800Gt i innych od NV ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 XP SP3. Do wymienionych wcześniej gier nie ma patchy "zgodności". Tryb zgodności też nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...