Skocz do zawartości
Muzik92

Pytanie Do Speców

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam laptopa eMachines e725 ma on viste HB dało by rade go wywalić a zainstalować xp boje się ze sterowników nie znajdę i nie będzie mi touchpad działał lub skróty itd :<<< i czy nie stracę gwarancji.

I pytanie do was będą jakieś komplikacje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co widzę na tej stronie, to problemów ze sterownikami nie powinno być.

Gwarancja jest na sprzęt, więc system nie ma znaczenia.

A dlaczego chcesz to w ogóle zrobić? Kupiłeś kompa z legalnym systemem. Po co miałbyś wrzucać starszy system i wydawać kolejne pieniądze? Oczywiście o wrzucaniu pirata nie wspomnę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, chce zmienić bo jestem "zwolennikiem" sytemu Xp a vista mi strasznie zmula przy włączaniu kompa mam 3gb ram a i tak się pulpit włącza 3min :< mam go od "miecha" .

A da się wsadzić do tego lapka jeszcze 1 dysk HDD?

i czy da się zrobić partycje nie przeinstalowując windowsa?

"Dowiedz się Ci nie przysługuje Ci upgrade do 7."

a jak to mogę sprawdzić ?

Płaci się za to?

Edytowane przez Muzik92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U producenta. Część producentów miało i ma akcja upgrejdu za darmo do win 7 u niektórych trzeba coś tam dopłacić.

Raczej nie masz możliwość zamontowania drugiego dysku. Jeżeli denerwuje Cię długie włączanie się sprzętu to:

1 przeinstaluj OS

2 zainstaluj sobie 4gb ramu,pamięc będzie wtedy niemal 2 razy szybsza w układzie 2gb +1gb pamięć ma taką samą prędkość jak przy jednej kostce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj sobie 4gb ramu,pamięc będzie wtedy niemal 2 razy szybsza

za takie słowa w średniowieczu ludzi na stosach palili :P roznicy nie bedzie wcale albo prawie wcale ;P

asymetryczny dual wpisać w google ;p roznica miedzy single a dual max 10% asymetryczny 2-3%

Edytowane przez meilbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstaluj sobie 4gb ramu,pamięc będzie wtedy niemal 2 razy szybsza

za takie słowa w średniowieczu ludzi na stosach palili :P różnicy nie będzie wcale albo prawie wcale ;P

asymetryczny dual wpisać w google ;p roznica miedzy single a dual max 10% asymetryczny 2-3%

a to coś co się odnosi do Twojej pisowni http://www.youtube.com/watch?v=vQ13LHvPN-s Prawy alt na klawiaturze po coś jest.

Sprawdź coś zanim napiszesz. Już w innym topicu zamieściłem linki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi