PCGustaw Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam Zakup komputera tuz tuz :unsure: Jak w temacie... oto moja lista: Enermax ECO80+ 350w ATX PSU.... za drogie do tego co oferuja ?? Enermax Pro82+ 385W Be quiet! Pure Power L7-350W Be quiet! Pure Power L7-430W Seasonic S12II-380 Bronze 380W Corsair CMPSU-400CXEU.. podobno moco sie grzeje Na poczatku w komputerze nie bedzie oddzielnej grafiki... kupie jak pojawi sie cos ciekawego lub potanieje to co jest teraz (nie bedzie to jakas mocna karta... z zalozenia komp ma pobierac malo energii...) Ktory z tych wybrac badz inny do kwoty ~250 zl....cicha praca... zeby pasowal do Lancool K58 (kable) Pomocy :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) l7 350 wykreśl - ubogie kable, 430 ma je przynajmniej 5cm dłuższe (ale nadal krótkie :) ) z tych to bym brał seasonica, a jezeli chcesz sie troche pobawic i przy okazji zaoszczędzić to bierz ss-400et albo ss500-et (w środku praktycznie identyko jak ten co ty podałeś). Zasiłki są w wersji oem, bez plomb, także fanswap aż sie sam o siebie prosi. Corsair CMPSU-400CXEU.. podobno moco sie grzejenie zwracaj uwagi na opinie ludzie takie jak "u mnie gorący" / "u mnie sie nie grzeje" / "u mnie cichutki" / "u mnie jak suszarka". Wszystko to zależy od warunków w których pracują, a 'grzanie sie' zależy sprawności i obciążenia (edit: i przepływu powietrza ofkoz...), od niczego innego więcej. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) sosna24 dzieki za odpowiedz Dopiero teraz zobaczylem ze Seasonic produkuje Corsair'a :oops: Tak to jest jak sie czyta opinie w sklepach... chociaz czasami ktos cos praktycznego napisze ;) Enermaxem sie nie interesowac ?? fajny test widzialem tego Enermaxa 350 :unsure: Poczatkowo mialem brac nowa obudowe... ale teraz juz taki przekonany nie jestem... opcja jest taka ze zasilacz bedzie rownie dobrze na gorze obudowy..... w starej miejsca tyle co w Antec 300 (wymiary podobne).... maly tunning (nowe wentyle i filtry domowej roboty :rolleyes: ) i moze sie zmiesci Szczerze to chodzi mi po glowie jedna obudowa (to tylko obudowa i mi szkoda kasy) i jak pomysle ze mam kupic inna z cienkiej blachy to juz wole stara :rolleyes: Odbieglem od tematu....moze ktos sie jeszcze wypowie.... Edytowane 25 Stycznia 2010 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) nie pisalem zeby se enermaxy darować, te oba enermaxy, ten seasonic, i jeszcze np arctic cooling 500w i korsarz 450HX mają baaardzo zblizony poziom głośności (w idlu praktycznie niesłyszalne), bequiety l7 i ten korsarz 400cx majątroche bardziej agresywnie wentyl nastawiony, podobnie jak te seasonici oemy o ktorych pisalem (ale do oema robisz fanswapa i gwarancji nie tracisz jak po prostu podepniesz inny wentylator bez cięcia/lutowania czegokolwiek) Ale jak zasilacz jest na gorze to zbiera w siebie ciepło z budy, z procka szczegolnie i przez to wentylator w zasilaczu zawsze sie bedzie troche szybciej kręcił. Przy i3 to jest duży problem nie bedzie bo on sie malutko grzeje, ale zawsze coś. Jak lubisz grzebac i masz jakas stara bude z zasialczem na górze to go odwróć do góry wentylem, trzba tylko wyciąć okienko/otwory w górnej blasze + jakiś filtr p-kurzowy - wtedy bedzie zasysał zimne powietrze z góry. Reszte też mam nadzieje wyciszasz, bo inaczej to nie ma sensu, kazdy z tych zasialczy bedzie cichszy od boxowego coolera, nawet na tym i3 co prawie sie nie grzeje. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez sosna24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCGustaw Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Be quiet! Straight Power E7-400W warto ?? miesci sie w limicie... 80 bronze... na poczatku nie zwrocilem uwagi :huh: Edytowane 29 Stycznia 2010 przez PCGustaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...