Wnuq Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Kupilem takiego GF4 (Oznaczenie: Ti4200 TD8x64). W informacjach o karcie wyswietla mi pamiec 32 MB. O co chodzi?[/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Kupilem takiego GF4 (Oznaczenie: Ti4200 TD8x64). W informacjach o karcie wyswietla mi pamiec 32 MB. O co chodzi?[/img] a)gdzie kupiłeś tą karte b)gdze sprawdzasz ile masz pamieci na karcie [jakim programem] c)sprawdzaleś karte na innym kopie d)nie wiem czy to ma jakiś wplyw ale w biose ustawia sie wielkosc pamieci AGP 16-do 256, sprawdz czy przypadek nie masz limitu na 32MB [choc nie wiem czy to ma jakiś wplyw] Jak juz sie dobrzebierz to tej funkcji w biosie to najlepiej przestaw na 128Mb Mam nadzeje ze to rozwiaże problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wartość AGP Aperture Size w BIOS-ie nie ma żadnego wpływu na wielkość rozpoznawanej pamięci na karcie. Ja coprawda mam wersję z AGP 4x, ale nawet po ustawieniu w/w parametru w BIOS-ie na 4MB we właściwościach GF4 zawsze jest 64MB: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Moim zdaniem sterowniki cos psują. W tańszych kartach też sie czesto zdarzalo, że po zainstalowaniu innych driverów pokazywało 32MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 AGP Aperture Size ustala ilość ramu komputera współdzielonego z karta (zarezerwowanego na tekstury) i rzeczywiście nie ma absolutnie nic wspólnego z ramem na samej karcie. Ja obstawiam sterowniki, albo bład programu sprawdzającego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...