serbit Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) bez zbędnych zbiegów Mam pytanie jak zrobić w wyżej wymienionych programach aby bloki, sektory o czasach odczytów przekraczające pewna wartość potraktować jako bat sektory i je wyłączyć. Mogą to tez być inne programy, aby można było tak zrobić Edytowane 25 Stycznia 2010 przez serbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Majpierw zrób w MHDD zerowanie i zobacz ile sektorów z czasem dostepu wiekszym niż ( własnie ile ? ) ci zostanie a moze zostac ci nic... Za duzo masz sektorów zapasowych? To ze jeden sektor ma czas dostepu 150ms to nie tragedia ( ja ich mam od 26 do 49 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 taki czas to nie problem ale mam czasy ponad 500 150 z czasem 600 o trochę z czasem np 1500 i kilka z wiekszym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Założę sie ze Victoria takie wyniki ci pokazała... VIctoria nie nalezy robic skanu dysku systemowego bo takie piekne kwiatki wychodzą. Zrób test MHDD i wynik daj na forum...( nawet jako zdjecie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serbit Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 ok jutro zrobię tak jak mówisz ale nawet po głośności dysku słychać z w pewnych obszarach ma problemy pozatym w MHDD można zmniejszyć obszar dysku czyli tym samym więcej na podmianę z badami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...