Mercury Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Robię zestawienie kompletnego PC (Który będzie musiał zostać złożony przez jakąś firmę typu komputronik - ponieważ będzie to PC z dotacji- zatem w gre wchodzi cały hardware + obudowa z zasilaczem) PC ma służyć do pracy ale przy okazji i do gier. Dlatego też proszę o pomoc, jakie części tu skomponować, oraz jaki do tego procek 2, czy 4 rdzeniowy (ponieważ opinie w tym momencie nie są już jednolite). Obudowa - nie ma większego znaczenia zasilacz - najlepiej chieftec (zobaczymy ile $ zostanie ) [[[ i z innych postów wyczytałem konfigurację ]]] Gigabyte P55-UD3R DDR3 (Lga1156) < Płyt Gigabyte nie trzeba komentować> Core i5 750 QuadCore 64 Bit 2.66GHz BOX (Lga1156) <na Intelach nie znam się, ale widzę, że udany procek> Patriot 2x2GB 1600MHz Dual LLK/Viper <lub jakiś godram, jeśli by się udało 8GB, jednak finansowo może być ciężko> HDD Sata II 500/750 GB PowerColor Radeon 5870 1GB DDR5 (256-bit) (PCI-E) - 1380.00 proszę o jakieś edycje lub własne zestawienia :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Procesor : AMD Phenom II X4 965 Black Edition C3 - 639 zł lub x4 925 Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P - 295 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 330 zł Karta Graficzna : Gigabyte Radeon HD5850 1GB - 1069 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 265 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 185 zł Napęd : Samsung SH-223C SATA - 99 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DI3S3L Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 do tego buda Aplus CS-El Diablo - 321 zl razem 3489 zl. lepszego zestawu za ta cene nie dostaniesz. Phenom II X4 965 BE to najlepszy procesor ponizej 1000 zl. jesli chcesz dobrego intela to musisz zaplacic duzo wiecej. ja mam Intel Core i7 920 i zaplacilem 6000 zl za caly zestaw. ___________________________________ intel core i7 920 @ 4.26GHz asus rampage 2 extreme g.skill 3x2gb 1600MHz sapphire radeon hd 5870 wd caviar black 500gb samsung sh-223c antec 1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Miodzio :) fajny zestawik, zaraz sprawdzę u nich ile by to wyniosło, sam właśnie znalazłem coś takiego: http://www.komputronik.pl/index.php/produc...27_01_2010.html o tyle fajny że ucisneli tu dysk 1TB, Win7, Intel Core i5 660 3,33, i peryferia. Pewnie tylko grafika gorsza i wykonanie Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Mercury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zestaw polecony wcześniej jest wydajniejszy. W komputroniku jest drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Nie wiem o jakie dofinansowanie chodzi. ALe jakby nie bylo nie ma po co przeplacac w kompuszrocie :P (jakos mi sie to przyjelo). Tym bardziej ze to co nam potrzebne to faktura i jakies ciach!ly xD wszedzie nie bedzie problemu, a przykladowy esc reklamuje sie nawet tym ze bez problemowo realizuja zlecenia PFRON'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) I tu macie racje... Jeśli faktycznie będzie potrzeba tylko faktura (dotacja UE na stworzenie nowego stanowiska pracy ) to kwestia zamówienia tych własnie podzespołów na allegro :D A w razie czego ESC widzę dużo lepiej daje sobie rade z cenami ;) Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Mercury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) :rolleyes: odradzilem komputronik by polecic bardziej oplacalny zakup, a Ty tu z allegro ? :P Lepiej sklep jakis, pewniej. Allegro jest ok ale w przypadku uzywek lub sprzetu ktory ciezko dostac itp Zwykly config niee, przesylki, oszusci, sam skladasz, beznadziejne gotowe zestawy lub sklepy bez gwarancji bo porejestrowane na cyprach :P Same problemy. esc, agito, morele, proline, bachcomp przykladowe sklepy. W przyklejonym temacie z zestawami masz wiecej. Dzis szukanie opini to banal ;] wiec sprawdz gdzie taniej i gdzie pewniej :P Komentarze uzyszkodnikow ktorzy kupili w komputroniku "bo gwarancja pewniejsza" albo "bo dobra obsluga" pomin ;] Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 no racja właśnie przeliczyłem koszta... + wysyłki z różnych kątów świata... nie ma sensu allegrować. na ESC zrobiłem sobie takie zestawienia: jak widać trochę poszalałem i dałem dysk 1TB i Windowsa 7 Tylko procka nie mają Black Edytion :( zobacze też pozostałe sklepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) A widziales kiedys 965 bez BE ? xD kazdy ma odblokowany mnoznik. Sprawdz tylko czy to C3 rewizja. Ja nie moge zapelnic 320gb ale jak chcesz :P I tak wolalbym 500gb i kiedys drugi do raid'a. Aj zmien dysk na F3, bude na jakas za 130-150zl :P wiadomo ze bedzie gorsza, ale nie ma co szalec jezeli funduszy nie ma. Chlodzenie tez mozesz odpuscic, a pozniej kupic cos porzadnego ;] Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) no własnie F3 nie maja tam, w każdym sklepie jest jakaś skaza i czegoś brak w proline od razu piszą, że połowy nie mają hehe i ram jest 1333MHz agito obudowa- pewnie nie potrzebna mi jakaś magia, ma to wszystko trzymać w 1 kawałku. Tylko, żeby miała w miarę sensowną budowę w środku. A dysk teraz mam 750GB i się robi już ciasno :P (duuuzo filmów...) i w Bachcomp Ramu tez nie było i systemu i dla przypomnienia ESC.pl bez coolera I chyba tu zostanę... z Win7 ładnie to wychodzi. (kwestia dobrać obudowę bo zaznaczyłem tańszą znanej firmy, ale nie sprawdzałem nawet co to) Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Mercury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 F3 Bachcomp sobie odpuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mercury Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) No racja, był w spisie nieco niżej od reszty samsungów z tym symbolem, więc finalny rys PC to: Bez Win7, do tej kwoty zostaje nawet jeszcze trochę kasy na peryferia :D PS: Zauważyłem jeszcze taką rzecz, polecacie Ram 1600Mhz, natomiast szyna pamięci na tej płycie obsługuje 1333... Nie będzie z tym problemu ? bo cenowo to różnica jakiś tam 10zł dla 1333 tej samej firmy. Edytowane 26 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 10zł można dołożyć. W przyszłości będzie łatwiej je sprzedać niż 1333MHz. Na Twoim miejscu jeszcze budę bym zmienił, np. Antec 300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...