Macc Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Nie znalazłem odpowiedniego dla mnie działu, bądź tematu dlatego napiszę tutaj ;-) Proszę o wyrozumiałość i ewentualne przeniesienie tematu do dobrego działu. Piszę tutaj w sprawie, podkręcenia tego procka w opisie (AMD Phenom II X2 550 3.1GHz) na matce (GIGABYTE M61PME-S2P). Wiem dokładnie, że płyta jest bardzo tania i nie wolno się po niej dużo spodziewać, ale po prostu wolę zadać pytanie ekspertom. Kolega mi powiedział, że dam radę coś wykręcić, lecz nie wiadomo ile. Ważna sprawa - zasilacz. Tutaj jest problem, zamówiłem tego w/w kompa, jutro wysyłają go kurierem i myślę, że przyjdzie na środę. Zasilacz to ponoć "PFC 500w", ale co to znaczy to już niestety nie wiem. Dokładnie wszystko podam Wam w środę, jeżeli jesteście z nadzieją, że na to coś wyżej da radę podkręcać i jest warto. Druga sprawa, to odblokowanie 3 i 4 rdzenia. Czytałem o tym dość dużo, choć tak naprawdę wątpię, że da rade to zrobić na tej płycie. Tu też pytanie: da radę? :unsure: Z góry dziękuję za ofiarowaną mi pomoc, może i nie piszę dobrze i trudno zrozumieć moje posty, ale są to moje wypociny <_< e/ dopiero zauważyłem dopisek do tego działu, że dostanę w tym momencie kare. No, ale już niestety trudno. Proszę o adminów, o przeniesienie tego tematu. /Kary nie dostaniesz, temat przenoszę. Następnym razem poświęć więcej uwagi przy zakładaniu tematu. /Rikki Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Głupi wybór pisać na tym forum. Kiedyś też tak pisałem, gdy kupywałem 8600gt i amd 5000+. Gotowiec z allegro, każdy twierdził że 60fps nie wyciągnę w SA, a tu 90++. Więc panowie, dzięki za rady ;-) GREG Jak zakupie tego PC, dam Ci testy i ew. napiszę fpsy. http://allegro.pl/item883834294_king_pheno...0gt_1024mb.html e/ W tym sklepie, nie dadzą niestety rat online ;-) A myślałem, że się obraziłeś na To forum... :lol2: Może wypadałoby za to przeprosić To forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Sorry, ale naprawdę nie wniosłeś tym nic, a nic. Uraziłem forum? Nie. Uraziłem tylko jedną osobę (zachowam to dla siebie), która mnie można powiedzieć 'zdenerwowała' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Wow, jak dla mnie nie ma tematu. Założyłeś temat, prosząc o ocenę zestawu. Został opluty i zdeptany, a Ty i tak go kupiłeś... Cóż, odpowiadając na Twoje pytania: Nie, na tej płycie nie odblokujesz dodatkowych rdzeni. Co do OC, to może mnożnikiem, ale też nie licz na cuda - to płyta stworzona po to, by działać, a podkręcanie jest raczej symboliczne. Nawet jeśli uda Ci się podkręcić, tylko zwiększysz ryzyko spalenia komputera przez cud techniki zwany PFC 500w. Powodzenia. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt667 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Wow, jak dla mnie nie ma tematu. Założyłeś temat, prosząc o ocenę zestawu. Został opluty i zdeptany, a Ty i tak go kupiłeś... Cóż, odpowiadając na Twoje pytania: Nie, na tej płycie nie odblokujesz dodatkowych rdzeni. Co do OC, to może mnożnikiem, ale też nie licz na cuda - to płyta stworzona po to, by działać, a podkręcanie jest raczej symboliczne. Nawet jeśli uda Ci się podkręcić, tylko zwiększysz ryzyko spalenia komputera przez cud techniki zwany PFC 500w. Powodzenia. gdybyś miał taki budżet jak on to też byś patrzał za 1szą lepszą, tańszą okazją, na pewno. tak jak wspomniałeś sprzęt nie jest stworzony do OC ale on zapewne chciał się upewnić żeby nie zrobić głupstwa i nie spalić, chyba ma do tego prawo? Od tego jest to forum, z użytkowników takich jak on ono tętni życiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 To jest okazja, ale do zjarania gotówki wydanej na ten sprzęt. To coś nawet bez OC może w każdej chwili wprawić w depresję właściciela - na wyraźne, własne życzenie. Forum nie tętni życiem użytkownikami "mów do słupa, słup jak d**a". A Twoje konto "Matt667" zaraz zostanie sprawdzone przez moderację, bo wydaje się nieco podejrzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) gdybyś miał taki budżet jak on to też byś patrzał za 1szą lepszą, tańszą okazją, na pewno.Oczywiście, że tak, jednak trzeba odróżniać okazję od przekrętu, jakim jest jakikolwiek (sklepowy) zestaw z allegro... tak jak wspomniałeś sprzęt nie jest stworzony do OC ale on zapewne chciał się upewnić żeby nie zrobić głupstwa i nie spalić, chyba ma do tego prawo?Ma prawo, tego nie zabronię. Skoro jednak nie posłuchał naszych rad dotyczących komputera, to niby czemu miałby słuchać naszych odpowiedzi na te pytania...? Od tego jest to forum, z użytkowników takich jak on ono tętni życiem.Na szczęście tacy użytkownicy (czyt. pytają, a i tak robią swoje) zdarzają się tylko od czasu do czasu. BTW dołączyłeś do tylko po to, by mi to napisać...? To niestety wygląda na zdublowane konto... A za to jest ban. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Gi3r3k, zaznacz ten temacik do ignorowanych :) Z góry dziękuję. Zestaw jest tani, odpowiedni dla mnie. Został zdeptany - trudno. Nie chcę cudów techniki, takich jak masz w opisie 'i5 750, hd4870x2'. Nie mam bogatych rodzciów, zresztą po co mi oni, skoro już dawno na nich nie siedzę, choć Ty zapewne tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt667 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 A Twoje konto "Matt667" zaraz zostanie sprawdzone przez moderację, bo wydaje się nieco podejrzane. Yhym sprawdzaj, nie wiem co sprawdzisz i w jaki sposób ale sprawdzaj ;P może znajdziesz mój kanał YT xD co do sprzętu to spokojna twoja rozczochrana nie zjara się ;) bo znając Macc'a on sobie zasilacz wymieni ;) chociażby na cheftec'a i nie... Forum nie tętni życiem użytkownikami "mów do słupa, słup jak d**a".tylko chłopak już zakupił i jak już wcześniej wspominałem chciał się upewnić, zapytać, chyba ma do tego prawo? nie było mowy o dobieraniu części tylko o ocenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Gi3r3k, zaznacz ten temacik do ignorowanych :) Z góry dziękuję.A wiesz, jednak napiszę coś jeszcze, może choć część przekazu do Ciebie dotrze... Zestaw jest tani, odpowiedni dla mnie. Został zdeptany - trudno.Tani jest, może odpowiedni dla Ciebie też. Nie został jednak zdeptany bez powodu - poczytaj jakikolwiek temat o niemarkowych zasilaczach, żeby się dowiedzieć czemu. Tak, niemarkowy zasilacz jest głównym powodem, jest nim też płyta, ale OK - powiedzmy, że nie kręcisz, więc jest w porządku. Nie chcę cudów techniki, takich jak masz w opisie 'i5 750, hd4870x2'.Nie wpadaj w skrajność... W żadnym miejscu nie polecałem Ci takiego zestawu. Nie mam bogatych rodzciów, zresztą po co mi oni, skoro już dawno na nich nie siedzę, choć Ty zapewne tak :)...? Po co taki komentarz? Widzę znasz moją sytuację życiową lepiej, niż ja sam... Nie wiedziałem, że mieszkam z bogatymi rodzicami, którzy fundują mi każdą zachciankę... @Matt667 Czyli kolega autora tematu...? A niech sobie wymienia, tym gorszy robi interes. Z kompa za 1600 zł zrobi się komp za ~1800 zł, a w tej cenie mogłeś mieć GTS 250 i lepszą płytę, do OC, ogólnie nowocześniejszą platformę na AM3... Edytowane 25 Stycznia 2010 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadowek Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 gdybyś miał taki budżet jak on to też byś patrzał za 1szą lepszą, tańszą okazją, na pewno. tak jak wspomniałeś sprzęt nie jest stworzony do OC ale on zapewne chciał się upewnić żeby nie zrobić głupstwa i nie spalić, chyba ma do tego prawo? Od tego jest to forum, z użytkowników takich jak on ono tętni życiem. To nie była tania okazja, to była bardzo droga okazja kupić taki szrot za 1600-1700zł. Bynajmniej bałbym się włączać w ogóle komputer na tym zasilaczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 A co to za różnica, czy to ocena, czy dobieranie? 99% użytkowników używa w tematach słów ocena i dobranie zamiennie. Do tych 1% zalicza się Twój kolega. Ocena nie znaczy mieć wszystkie sugestie w d***e. Jeśli i tak nie było zamierzone jakichkolwiek sugestii słuchać, to najlepiej w ogóle nie było co zawracać forumowiczom głowę, spożytkowaliby stracony czas na inne tematy. I co Ty znowu z tym terminem "prawo"? Jak sensowne działania się nie podobają - back to pclol... A co do rodziców, to Tobie Macc płazem to nie ujdzie. Niektórzy są na tyle zaradni, by kupić sobie dobry sprzęt bez pomocy rodziców, a Ty chyba masz kompleksy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macc Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ok, skończcie już ten temat :) Czas do łóżka. Zamknij go i tyle, chciałem pytać o OC na tej płycie, a taki moderator piszę ciach!o. Moderator, eh. Ciekawe na ile jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...