Roger7 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam Zestaw jest taki: Intel Core i5-750 MSI P55-GD65 Gigabyte GV-N26OC-896H (GTX 260) Antec TruePower New 650W antec p182 W kilku grach np. we wszystkich częściach STALKER (cień czarnobyla, czyste niebo, zew prypeci), czy Wiedźminie zasilacz głośno piszczy ale tylko gdy ładują się początkowe dema (producentów, nvidii, wydawcy itp.) oraz w menu gry i przy wyborze opcji. W samej grze nie ma już żadnych pisków ani tym bardziej przy pracy w desktopie. Tak samo piszczy karta graficzna dokładnie w tych samych sytuacjach - specjalnie w tym celu wymontowałem zasilacz ze stojaka i wystawiłem poza obudowę, żebym mógł rozpoznać co piszczy. Piszczy i zasilacz i karta dokładnie w tych samych sytuacjach, w tym samym momencie. Próbowałem wyłączać w biosie różne opcje oszczędzania energii, przepinać do gniazd z uziemieniem i bez - problem jest dalej. Co można zrobić? reklamować zasilacz ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Mam identyczne zjawisko (zupełnie inny zasilacz i totalnie inna karta grafiki ... właściwie to wszystko mam inne, ale efekt ten sam). ... ale do rzeczy ... zauważyłem że w chwili tego pisku mam wysokie zużycie energii (wskazanie watomierza). Np. ... przy normalnej grze komputer pobiera 150-160W a podczas pisku w menu tej gry pobiera 220W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger7 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Poszukałem, sprawdziłem. Okazuje się, że trzeba wyłączyć synchronizację pionową albo w samej grze albo wymusić w sterowniku. Działa. Człowiek całe życie musi googlować.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...