effect Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam, ktoś dysponuje tym chłodzeniem pod i5? - boxowe buczy, jak linia wysokiego napięcia na polu. Zależy mi na małych gabarytach (format mATX). Ten tagan wydaje się ciekawą alternatywą (nie będę podkręcał), tylko że trudno znaleźć jakieś artykuły lub testy jemu poświęcone. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 O Taganie nie słyszałem i o ile jest solidną firmą, to zaproponuję jednak bardziej sprawdzone kompaktowe chłodzenie, czyli Katanę 3 http://www.allegro.pl/item885945418_scythe..._1366_1156.html pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Wygląda w porządku i niewiele większy od Tagana. Lepiej zwrócić go w stronę kart czy zasilacza? Mam jeszcze pytanie, czym najlepiej usunąć starą pastę z procka? Dzięki za trop, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 U mnie taka Katana wieje w wentylator na tylnej ściance. Skręciłem oba wentylatory aby nie szalały zbytnio i jest zarówno dobrze z temperaturami, jak i cicho. Wyjmij procka, pastę potraktuj jakimiś chusteczkami itp (zakładam, że masz tą od BOXowego coolera) i powinno się dać ją zetrzeć do zera. Niektórzy polecają stosowanie spirytusu rektyfikowanego, albo zmywacza do paznokci. Niemniej te pasty z BOXów intele raczej dobrze schodzą. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ok. padło na Katane, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Katana siedzi w obudowie, ale buczy jak boxowy wentylator Intela. Przy 1300 słychać ją w całym pokoju. Jest jakiś sensowny wentylator do niej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...