Skocz do zawartości
GunloK

Core 2 Duo Vs Phenom Ii

Rekomendowane odpowiedzi

e8400

źle, napsiałem co jest szybsze

a co się bardziej opłaca to nie wiem, ale do takiej karty to x2 550 nie warto.

może porównuj tą samą półke cenową

proponuje X4 620 lub X4 635 kontra E8400

w takim zestawieniu wybrałbym X4 635

Edytowane przez pirez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy za ile ten phenom 550 bo jak poniżej ceny sklepowej to nic tylko brać szczególnie, że na stockowych zegarach niekiedy dogania spokojnie E8400 a do tego jest prawie 2x tańszy.

Bardzo wydajny procek jak za cenę która trzeba za niego zapłacić ja mam co prawda 545 ale przy 3,6ghz to jak za 260zł to procek jest zwyczajnie świetny.

Poza tym można zawsze po kliku miechach sprzedać i kupić pełnego phenoma II X4 kiedy będą tańsze. Bierz AII X4 jak jeszcze nie grałeś w GTA4 w przeciwnym wypadku PII 550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah ten fanboizm...

Pytanie było proste, informacji o cenie żadnej i odpowiedź może być tylko jedna - E8400. Szybszy juz na stock (mimo nizszego zegara), lepsze o/c (nawet zegar w zegar dystans rosnie), mniej sie grzeje, mniejszy podor mocy itp.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah ten fanboizm...

Pytanie było proste, informacji o cenie żadnej i odpowiedź może być tylko jedna - E8400. Szybszy juz na stock (mimo nizszego zegara), lepsze o/c (nawet zegar w zegar dystans rosnie), mniej sie grzeje, mniejszy podor mocy itp.

Walnąłeś jak łysy grzywą o kant kuli, chłopie to mój pierwszy zestaw na amd od czasów K6-2 jeśli można mnie nazwać fanboyem to raczej intela. Przeskok na amd jest podyktowany względami finansowymi bo po co mam płacić powiedzmy ~450zł za E8400 używanego jak za 200 mniej można wyłapać nówke i niewiele gorszy procek który żre trochę więcej prądu ale zawsze można mu zmniejszyć napięcie i zbić pobór prądu nawet przy OC.

Czy ta wydajność na korzyść E8400 jest warta ładowania się w s775 i + 200zł ? chyba nie koniecznie no chyba, że ma się już dobra platforme na 775 inaczej to idiotyzm .

PS.

Poza tym pytaniem było co się bardziej opłaca a nie co jest wydajniejsze ... :damage_wall:

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuscmy, ze cena nowego zostawu na Phenomie II 550 wynioslaby mniej wiecej tyle samo co uzywany zestaw na e8400, to jak wtedy ?

Karta graficzna niezmiennie hd4870.

Moim zdaniem lepiej nowego Phenoma II, powód - gwarancja i spokój przez 2 - 3 lata. Do tego jakaś tam szansa na odblokowanie rdzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi