Skocz do zawartości
Sound3D

Jaki Internet Na łączu Tp Od 2 Mb Wzwyż Najtaniej? Ew. Bezprzewodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. U jakiego operatora wziąć internet? Gdzie jest najtaniej?

Interesuje mnie 2 Mb ew. do 6 Mb.

Wiem, że:

TP: 2 Mb ~65zł

Netia: 2 Mb ~56zł / Netia 4 Mb ~56zł (w tej samej cenie 2 i 4 Mb jakiś haczyk?)

UPC: odpada, bo jest od 8 Mb.

Aster: 2 Mb/4Mb Abonenci korzystający z pakietu Basic=84 zł, Abonenci nie korzystający z pakietu Basic 107 zł - Co to jest ten pakiet Basic?

W sumie Netia wychodzi najszybciej/najtaniej, ale wiele osób narzeka, jest dużo problemów i obsługa zła i na podłączenie trzeba czekać z miesiąc, więc mam uprzedzenia do Netii... Są jeszcze jacyś inni operatorzy na łączu TP? Może jest coś tańszego bezprzewodowo?

Edytowane przez Sound3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netia: 2 Mb ~56zł / Netia 4 Mb ~56zł (w tej samej cenie 2 i 4 Mb jakiś haczyk?)

W sumie Netia wychodzi najszybciej/najtaniej, ale wiele osób narzeka, jest dużo problemów i obsługa zła i na podłączenie trzeba czekać z miesiąc, więc mam uprzedzenia do Netii... Są jeszcze jacyś inni operatorzy na łączu TP? Może jest coś tańszego bezprzewodowo?

1. Wg mnie temat powinien być w dziale "Providerzy"

2. Haczyk tkwi w dostępności usługi Netia na lini "Netii"(usługi "BSA" i "LLK") wtedy masz 4 mbit/s w takiej samej cenie jak 2 mbit/s jak netia na lini TP realnie prawie nigdzie się nie za założyć 4 mbit/s. Korzystając z Netii na lini "TP" możesz mieć 2mbit/s a nawet i 6 mbit/s ale 4 już Ci nie założą... (niby jakaś tam umowa że na lini TP nie mogą oferować innych prędkości niż TP); będąc klientem "Netii" traktują Cię "mniej priorytetowo" np. jak występują identyczne awarie jeżeli chodzi o TP i Netię to pierwszeństwo ma "TP" a potem "Netia" czyli realnie w razie awarii dłużej sobie poczekamy. Po za-tym Netia jest OKi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi