szym Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam. Postanowilem sobie samemu zlozyc kompa i mam mały problem, nie wiem jak podpiąć guzik wł/wył kompa pod płyte główną Daje 2 schematy z mojej płyty który ze sposobów bedzie porprawny? 2 Pyt. Jak rozpoznać gdzie na zworce mam + i - 3. Podłaczenie zasilania - daje schemat: Pytania: Czy wystarczy jak podlacze zasilanie pod 4? czy musze podlaczyc i 4 i 25. Czym wogule jest wejscie 25 ? Z zasilacza pasują tam dwie wtyczki na jednej jest napisane (4+), a na grugiej nic nie pisze. Jeżeli mam je podpinać to ktorą? I ostatnie pytanie jak umiescić zworke na 13 i od czego ona jest ( w instrukcji jest napisane jumper CMOS) Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Postanowilem sobie samemu zlozyc kompa i mam mały problem, nie wiem jak podpiąć guzik wł/wył kompa pod płyte główną Daje 2 schematy z mojej płyty który ze sposobów bedzie porprawny? Pierwszy. Wystarczy przeczytac gdzie od czego + i -. 2 Pyt. Jak rozpoznać gdzie na zworce mam + i -Generalnie to kolor +, bialy/czarny -, ale jakkolwiek bys nie podlaczyl to bedzie dzialac. 3. Podłaczenie zasilania - daje schemat: Pytania: Czy wystarczy jak podlacze zasilanie pod 4? czy musze podlaczyc i 4 i 25. Czym wogule jest wejscie 25 ? Z zasilacza pasują tam dwie wtyczki na jednej jest napisane (4+), a na grugiej nic nie pisze. Jeżeli mam je podpinać to ktorą? I ostatnie pytanie jak umiescić zworke na 13 i od czego ona jest ( w instrukcji jest napisane jumper CMOS) Pozdrawiam ! 1) musisz podalczyc 4 i 25 2)zasilanie procka, obie beda pasowac (jedna bedzie miec identyczne wtyki jak gniazdo, druga nie, uklad kabli jest taki sam : 12v i gnd, żółte kable zawsze w strone zatrzasku) 3)Zworka do resetowania ustawien biosu. Przekladasz kiedy nagrzebiesz w biosie tak, ze komp nie wstaje. Edytowane 26 Stycznia 2010 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeq27 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 (edytowane) 1. Pierwszy sposob 2. Zazwyczaj - to bialy kabelek. 3. Wejscie atx 24 jak juz. W tym przypadku musi byc podlaczone 24 do dozej wtyczki i 4 pin do tej drugiej po drogiej stronie. Zostalem uprzedzony ;D A z zwrotka to zazwyczaj normalna pozycja to 1-2 czyli pierwsze dwa piny od lewej. Edytowane 26 Stycznia 2010 przez freeq27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...