gawlin Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Czesc, mam problem. Potrzebuje stworzyc klaster w windows server 2008, generalnie ma to polegac na tym,ze.mam 4 servery z windows server 2008, udostepniam jedna aplikacje poprzez RDP na kazdym serwerze (użytkownik poprzez zalagownie sie ma dstep tylko do tej aplikacji). Teraz potrzebuja zrobic klaster aby uzytkownicy mogli laczyc sie na te serwery w razie awarii jednego inne przejmuja uzytkownikow ktorzy zalogowanie byli na serwerze ktory ulegl awarii, no i te serwry powinny miec load ballancing aby rownomiernie rozkladaly logujacych sie uzytkownikow korzystajacych z udostepnionej aplikacji. Prosze o pomoc jak to skonfigurowac i czy sie da w ogole. wiem ze pojedyncza aplikacje mozna udostepnic, chodzi o druga czesc tematu. Czy failover cluster managemant albo network load ballancin to wystarczajace narzedzia aby wykonca cos takiego?? dzieki z gory za pomoc, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) WSS - tam powinieneś znaleźć konkretną pomoc na taki temat :) Ew. in english tutaj Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...