gawlin Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Mam problem, skonfigurowalem uzytkownika aby po zalogowaniu sie dostawal jedna aplikacje tylko. Zalozyłemdomene i chcialem dodac uzytkowniak aby dzialal tak samo, dodałem go do remote desctop group i jak sie loguje przez zdalny pulpit to pisze ze nie ma przyznanych praw?? W polityce zabezpieczen nie orientuje sie bo wydaje mi sie ze to moze byc cos z tym, gdyz jak dodam uzytkowniak do grupy administratorow to moze sie zalogowac. Czy nie wiece co moze byc tego przyczyna?? Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 secpol.msc -> zasady lokalne -> Przypisywanie praw użytkownika -> zezwalaj na logowanie za pomocą usług pulpitu zdalnego. Domyślnie są tam tylko grupy "użytkownicy pulpitu zdalnego" i "administratorzy". Albo dodaj tam usera, albo dodaj usera do grupy użytkowników RDP. A jakie polisy są ustawione domyślnie na kontrolerze AD i jakie pobrał komp, na którym problem występuje to musisz sprawdzić sam. Dodałeś go do grupy użytkowników RDP w AD, czy lokalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...