Skocz do zawartości
nadi

gf 5600ultra czy r9500pro

Rekomendowane odpowiedzi

ja juz nic nie pisze bo nie widze sensu - wybywam z tego topika papa

Masz racje. Proba przekonania tych ludzi przypomina mi wyprawy krzyzowe- trzeba by ich bylo pozabijac, bo inaczej sie nie da. Ja tam na moim podkreconym CREATIVE GF4 TI4200 AGPx8 i KT400 mam prawie identyczny wynik w 3Dmarku2001se (roznica kilkudziesieciu pkt.) co moj kumpel na 9500pro GIGABYTE (tez podkreconym) i plycie na n-force2 (reszta konfiguracji prawie identyczna oprocz tego ze on ma deko lepsze timingi pamieci). Na sprzecie z podpisu wyciagam 14100pkt. w 3Dmarku 2001se. A co do jakosci to ide o zaklad ze 95% z tych, co to za glowny atut ATI wymieniaja jakosc, osralobyy sie a nie zobaczylo roznicy pomiedzy powiedzmy ti4200 a 9500pro. Czasy gdy GF mial wyraznie gorsza jakosc od RADKA minely bezpowrotnie wraz z GF2 i GF3 (tu juz roznica byla znikoma i prawie niezauwazalna). Wiem co mowie, bo mialem w swoim grzybie wiele kart a na TI4200 CREATIVE przesiadlem sie z 8500 HERCULESA (slynacego z jakosci obrazu) i jakos roznicy w jakosci nie widze (a nastawialem sie na spadek jakosci po przesiadce) za to roznica w wydajnosci jest znaczaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NiemacieK zastanów sie co ty piszesz?Zupełnie nie na temat!I jeszcze próbujesz udowodnić że GF4200 nie jest słabszy od 9500pro wez sie człowieku puknij w czoło! Mam gdzieś tego twojego 3dmarka!Włącz sobie 4xfsaa i 8xaf i (w takich ustawieniach gram) i wtedy mów że Ci co kupili 9500pro to głąby bo 4200 wcale nie jest słabszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NiemacieK zastanów sie co ty piszesz?Zupełnie nie na temat!I jeszcze próbujesz udowodnić że GF4200 nie jest słabszy od 9500pro wez sie człowieku puknij w czoło! Mam gdzieś tego twojego 3dmarka!Włącz sobie 4xfsaa i 8xaf i (w takich ustawieniach gram) i wtedy mów że Ci co kupili 9500pro to głąby bo 4200 wcale nie jest słabszy!

Nie mowie o tym, ze jest lepszy, tylko ze w okreslonych warunkach dorownuje 9500pro a nawety przewyzsza a skoro tego nie widzisz to stuknij sie w czolko to moze klapki Ci spadna z oczu. Mozesz powiedziec, ze 9500pro jest bardziej zaawansowana technologicznie karta i wspiera dx9.0 ico z tego jezeli efekty pixel i vertex shaderow w wersji 2.0 mozesz sobie poogladac jedynie w demkach ATI. Co do fsaa i anizo to musze sie z Toba zgodzic TI4200 wymieka ale to nie znaczy ze jest do [gluteus maximus] tak samo jak FX5600. I jeszcze jedno: go**no mnie obchodzi na jakich ustawieniach grasz a co do 3Dmarka to masz go gdzies bo pokazuje ze Twoj super hiper 9500pro tez ma slabe strony i TI4200 dorownuje mu w DX8.0 przy duzo nizszej cenie. Narka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no koleszka przesadził ti4200 dorównuje radkowi 9500pro :) Nie skomentuje tego szkoda słów , a tak apropo temat jest o czymś innym Pozdrawiam fanów ti4200 nie żyje jak najdłużej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie ja niewiem co juz myslec za wiele w waszych wypowiedziach jest sugestii z jakis tam servisow ehhhhh......

fakty sa nastepujace jak mialem asusa 7700pro 32mb(gf2gts pro) to w 3dm2k na nim mialem 8700ptk a na gf2mx400 32mb 7800ptk, o co sie z reszta klucielm z kaeresem ze zle zrobilem kupujac gts pro skoro zaplacilem za niego 3x tyle ile ten mx koszowal mojego brata..z reszta oto moja wypoiedz z tamtych czasow

hehehehehe  

faktycznie cos mao tych punkcikow via 4in1 zainstalowane w biosie dobre ustawienia ?? ja na moim sprzeciku na gf2mx400 to w 3dm2k mam ponad 7500 niep dokladnie ile  

sor Kaeres wiem ze mialem zrobic benchmarka temu mxowi ale jakos tak niemoge dostac go w swoj lapy ostatnim czasy jak bede go mial to wzuce ci rezultat

a to jeszcze jeden koles napisal wiec niemialem zwidow

ja osiagnalem na 1800xp(1530)@1825Mhz pewnie xp2300 wynik 8300punktow ale nornalnie mam puszczonego na 1805mhz i mam kolo 8150punktow w najblizszym czasie kupuje GF4 Ti4200 64ddr zobaczymy myske ze przejede bariere 10000 punktow

po tym doszedlem do wniosku ze padlem ofiara tak jak i ten koles jakiegos walka nvidi !! no corwa mac !!

...a jak bardzo sie zdziwiel jak wlozylem mojego radeona do kompa i w 3dm2k pokazalo mi sie 8200ptk to myslalem ze padne bo np w Q3 zamiast 100 fps zrobilo mi sie 160 juz dokaldnie niepamietam cyfr wiec wszystko podaje w przybizenu ale takie sa fakty wiec szczeze mowiac to jak na walsnej skuze sie nieprzekonam to nikomu nieuwieze bo wszscy walki robia jak sie tylko da !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj majdan jaki ty nierozgarniety jestes w tamtych czasach niebylo nic nowszego bosze..a tak samo mozna powiedziec o gfTi4200 ze chlam bo ma tylko ponad 1k w 3dm2k3

chodzi o sam fakyt ze osiagnieci na gf2mx400 8k w 3dm2k jest niewykonalne !!! zresztom ja od tego kolesia na R8500 mialem slabszy wynik w tym bencharku od mx400 czy tylko mi tu zajezdza jakims gufnem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...