srekal34 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Witam serdecznie, nareszcie skończyłem moje WC :) Na początku chciałbym podziękować hilfigerowi za ładny rezik i bloczek na RAM ;) i grzeesiek07 za części w tanich cenach. Jeśli zaś chodzi o sprzęt, to jest następująco: Apogee GTX na cepie Jakiś MNP na NB Mosfety by Maniakalny EK FC 5850 na grafie wspomniany bloczek na ram od hilfigera pompa to grundfoss up15b Thermochill PA3x120 na froncie BWA 2x120 na topie rezik by hilfiger węże to Tygon Złączki Bitspowera ;) Zapraszam do oglądania i komentowania ;) Edytowane 27 Lutego 2010 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Przyjemna konstrukcja. Jak dla mnie gpu-nb za ostry łyk a nb-cpu przekombinowany, poza tym dobra robota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Przyjemna konstrukcja. Jak dla mnie gpu-nb za ostry łyk a nb-cpu przekombinowany, poza tym dobra robota ;) Wszystko przez ten cholerny bloczek na nb - nie mieszczą sie na niego bitsy 13/19 i trzeba kombinować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 dawno nikt nic lepszego nie pokazał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ładnie wyglada dobra robota. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Niemniej jednak wydaje mi się że postawienie na takie grube węże było błędem - pewnie lepsze łuki byłyby przy 10/16, ale cóż -za dużo wydałem na złączki by się z tego wężyka wycofać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Fajne:) Po paru piwach przypomina mi jelita...^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ładny układzik ale co do średnicy jelit... ups węży to mnie nawet 10/16 przeraża. Jeśli zmienię swoje oldschoolowe 8/11 na coś większego to raczej 10/13 max ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Lubie grubasy, ale chyba jednak troszke za duże do tej budy. Poza tym, bardzo dobry projekt :) co prawda tak jak już napisano, troche przekombinowany, ale bardz dobry. Ostatnio cos malo sie takich pokazuje... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Hmmm, mam mały problem, przy ustawieniach q6600 z podpisu mam 73 stopni w occt nie za duzo to? Dla porównania 5850 z 1.25v i 1020MHz na gpu ma max 53 stopnie w furmarku... Czyżby Apogee GTX aż tak się zestarzał? Dodatkowo inny problem - powietrze które wychodzi z thermochilla jest chłodne, natomiast to z bwa jest ciepłe - powinno tak być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 chłodnice nie zatkane ? Blok czysty w środku ? Bowed czy flat oring ? Top się nie rozpuszcza już ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 chłodnice raczej nie zatkane - thermochill jest nowa a bwa dobrze przemyta przed włożeniem. Blok raczej czysty - bowed. Jest dośc stary - służy mi od 3 lat więc może to jest przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Ja na q6600 na 1,47V pryz 3,6ghy miałem max 65 stopni. U mnie obieg wygląda tak Swif mcr res >pompa(grundofs/diamond 60-20)>bwa 120.3>swiftech gtx>bwa 120.2>chipset,mosfet>bwa 120.1>gtx 295 >powrót do reza. U mnie powietrze wywiewane ze wszystkich chłodnic jest ciepłe. Na moje oko problem jest w mega zpowietrzonej chłodnicy. Thermochill ma złączki u góry ? Jaka temp w spoczynku ? Masz włączony speed step ? Edytowane 29 Stycznia 2010 przez 0M3N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 @srekal34 Tempy takie sobie. Chłodnica na bank zapowietrzona. Ja mam na dteku i BIP 120.3 około 60*C na min Fandery, temp otoczenia około 19-20*C. Układ mam taki: pompa, cpu@1,28V nb@1,45V chłodnica, rez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 mofy pomalowane czy niklowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 mofy pomalowane czy niklowane?pomalowane, ale spody nieruszone ;) Problem był w zapowietrzonym thermochillu ;) Już jest ok - około 65 stopni na cepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ładne, ładne... niebieski wraca do łask :wink: JAk się sprawuje bloczek na radka, chodzi mi szczególnie o temperaturki sekcji zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ten bloczek jest super max jaki osiągnąłem to 1050/1300 czyli całkiem nieźle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula01 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Mi najbardziej z tego projektu przypadły do gustu te osłony w obudowie ... sam je robiłeś ? Edytowane 6 Lutego 2010 przez bula01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo ładny układzik Dopracowany w szczegółach i przemyślany. Gratuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Widze ze wodowanie wszystkiego na płycie coraz popularniejsze :D I masz tak samo jak ja zwodowane P5Q ;] Tyle że ja mam złączki kątowe miedzy sekcjami i procesorem :D gratuluje ikładziku i ładnie wyglądających elementów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Mi najbardziej z tego projektu przypadły do gustu te osłony w obudowie ... sam je robiłeś ? Tak samemu z blachy aluminiowej :) Tani i plastyczny materiał ;) Dziękuję wszystkim za słowa pochwały, ale chyba potrzebuje rady nt. zmian w układzie. Pierwsza rzecz - czy złączki http://www.cooling.pl/feser-zlaczka-prosta...ukt,551489.html mają taką samą średnice najszerszego elementu jak podstawa w złączkach obrotowych bitspowera 45st?: http://www.cooling.pl/feser-zlaczka-prosta...ukt,551489.html Ponieważ irytuje mnie to skomplikowanie na nb i chce się przesiąść na proste. Co gorsza waż załamuje się na łuku mosfet-cpu i cpu-nb. Słyszałem że weże 10/16 sa lepsze do takich łuków - jakbym w tych 2 miejscach zastosował ten troszkę węższy waż to układ by dużo stracił na wyglądzie? Jaki wąż 10/16 jest najlepszy? Masterkleer czy DD by feser? Musi być clear. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Na problemy ze złączkami i słabymi łukami jest taki patent: link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 genialne :) dziękuję bardzo muszę popróbować - pozostaje więc tylko problem z nb - jak wygląda sprawa z taką złączka? http://www.cooling.pl/bitspower-zlaczka-pr...ukt,551330.html konkretnie chodzi mi o to, by zmieścić się na mnp channel v3 - z drugiej strony nk12 sie mieszczą, to nk13 też powinny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 - pozostaje więc tylko problem z nb - jak wygląda sprawa z taką złączka? http://www.cooling.pl/bitspower-zlaczka-pr...ukt,551330.html konkretnie chodzi mi o to, by zmieścić się na mnp channel v3 - z drugiej strony nk12 sie mieszczą, to nk13 też powinny?Zawsze możesz lekko podfrezować, podciąć złączki. Ja tak w układzie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Będę myślał co z tym fantem zrobić - już wkrótce zatem update! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 genialne :) dziękuję bardzo muszę popróbować - pozostaje więc tylko problem z nb - jak wygląda sprawa z taką złączka? http://www.cooling.pl/bitspower-zlaczka-pr...ukt,551330.html konkretnie chodzi mi o to, by zmieścić się na mnp channel v3 - z drugiej strony nk12 sie mieszczą, to nk13 też powinny?nie powinno być problemu. ja mam takie fatboye i za wiele się nie różnią od wielkości podstawy zwykłej prostej złączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) Zaszły zmiany w układzie, mam nadzieje że teraz jest lepiej, posłuchałem głosu ludu ;) Proszę o dalsze sugestie ;) PS. Układ nie jest do końca odpowietrzony Edytowane 27 Lutego 2010 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazza Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 moim zdaniem lepiej by wyglądało obrócenie bloku na cpu o 90* i podłączenie lewego mosfeta z cpu większym łukiem, przy tej kombinacji nie złamie ci się wąż miedzy cpu i nb. Ale i teraz jest tez pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 moim zdaniem lepiej by wyglądało obrócenie bloku na cpu o 90* i podłączenie lewego mosfeta z cpu większym łukiem, przy tej kombinacji nie złamie ci się wąż miedzy cpu i nb. Ale i teraz jest tez pięknie.Nie złamie z prostej przyczyny - jest ugotowany na twardo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...