Skocz do zawartości
mh01

Pare Pytan I Potrzebna Dobra Rada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam w lutym zakupić monitor, jednak ja k to bywa w takich postach zdecydować się do końca nie mogę.

Ogólnie przyczajam się na monitor Samsung SM2333HD http://www.ceneo.pl/2129778s

Zależy mi na FULL HD.

Posiada wbudowany tuner MPEG4 i pokaźną liczbę wejść co nie ukrywam jest dla mnie dosyć ważne. Dużym plusem jest dla mnie cena i dobra opinia o tym monitorze.

Nie dawno sprzedałem blaszaka ze starym CRT 17" (Syncmaster Samsunga smile.gif ).

Chciałbym mieć monitor do któego bez problemu podłącze:

- netbooka 16:9 (brak HDMI ;/),

- konsolkę PS2, w przyszłości możne PS3

- od czasu do czasu ktoś z holuje mi na chatę kompa do zrobienia

- w przyszłości będę kompletował sobie blaszka, więc chciałbym aby monitor nie był wybrakowany, w końcu monitora nie zmienia się za często.

Do czego będę używał: internet, photoshop, filmy i jak blaszak będzie to gry.

Budżet 1000 zł i ani zł więcej.

Monitor Samsunga jak dla mnie jest dobrym rozwiązaniem, w tej cenie chyba nie znajdę nic podobnego. TV traktuje jako dodatek w zasadzie, bo zależy mi na ilości wejść (2xHDMI przede wszystkim). Jakaś osoba z forum może polecić monitor z taka samą ilością wejść, nie musi być z tunerem - firmy SAMSUNG, LG i nie wiem jak ta cała iiyama się sprawuje.

Ktoś mi powiedział, że może powinienem pomyśleć o telewizorze a nie o monitorze, dołożyć parę set zł i będzie 32" (z innego źródła dodatkowa kasa na TV). I tu pojawia się problem, bo tak naprawdę nie mogę doszukać się jaka jest tak naprawdę różcnia między dzisiejszymi monitorami a telewizorami? Wiem chyba tylko tyle, że mogą być problemy ze skalowaniem gdy w trybie pracy PC. Ktoś znający temat może się wypowiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi