Skocz do zawartości
pajacyk

Obudowa Modecom Fine II

Rekomendowane odpowiedzi

Co wy pieprzycie że głośna??

Tam są zasialacze Hunt Key (baaardzo ciche!!!!!!!!)

Sam mam obudowe Feel V i jest QL

Ale zmienie na coś w stylu angel,imperial, platinum ktores z tych....

Ale niech nikt nie mowi ze są głośne...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie nie podobaja ! Chyba moga ?? A jak nie to pierdziele taki interes !

Oczywiscie, moga Ci sie nie podobac, tylko kogo to obchodzi ?

O gustach sie nie dyskutuje, a prywatne odczucia co do tego , zachowaj prosze dla siebie, to nie temat na to forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gustach sie nie dyskutuje, a prywatne odczucia co do tego , zachowaj prosze dla siebie, to nie temat na to forum.

kolega reed~XP chyba nie umie czytać, przeciez ten temat jest puszczony po to aby ludzie wyrazili opinie na temat obudowy, co właśnie zrobił kolega Libero. Więc wydaje mi się to jak najbardziej na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega read~XP chyba nie umie czytać, przeciez ten temat jest puszczony po to aby ludzie wyrazili opinie na temat obudowy, co właśnie zrobił kolega Libero. Więc wydaje mi się to na miejscu.

Wydaje mi sie ze pajacykowichodzilo o opinie na temat obudow, ale pod katem uzytkowania, nie tego typu, ze sa ochydne

Wyglad ich moze sam ocenic na zalaczonych linkach.

Nie wiem czy taka "pomocna" opinia , pomoze mu w wyborze obudowy.

BTW nie sam wyglad jest wazny (chociaz nie mowie ze nie jest) wykonanie , materialy, funkcjonalnosc.

No ale moze sie jednak myle i chodzilo mu tylko o to czy userom sie podoba czy nie :?

Moze sam pajacyk sie wypowie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wykonania to nie wypowiem sie bo nie widzialem tego czegos w srodku ? niewiem jak trzyma geometrie bo wiele ma z tym troszke problemow ! dla mnie wygladaj tandetnie co nie znaczy ze sa ! Te kolory , "panel sterujace" o dziwnych krztaltach i te klapeczki skrywajace porty z przodu ! mnie to nie lezy ! :( Ja proponuje Enlighta :) Ale szanuje ze komus sie moze nie podobac !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym Enlightem to się zgodzę. od niewiem jakiego czasu miałem zawsze Enlighta a ostatnio zmieniłem na ModeCom Prostation. Obudowa spoko wykonana całkiem przyzwoicie ale brakuje jej trochę do Enlighta. Enlight jest dokładniej wykonany wszystko pasuje idealnie jest repiej rozwiązany no i jeszcze parę drobiazgów. Mimo kilku niedogodności(w porównaniu do Enlighta) mogę polecić Prostationa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecomy są dobrze wykonane, sam dziś kupuję modecoma prostation. Problem z obudowami jest, kiedy płyta główna jest za szeroka, nie mieszczą sie wtedy górne napędy (5.25). Znajomy kupił feela czy fine'a i jakąś szeroką płytę (nie sprawdził wcześniej wymiarów) i się zawiódł, bo mu trochę cd-rom musi wystawać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yuri Enlight jest poprostu porzadnie wykonana obudowa moze troche nieciekawa z zewnatrz z powodu kolru ale za to w srodku bardzo dobrze zrobiona ! a te szyny to jest poprostu mistrzostwo swiata :)Ja na enlighta przesiadlem sie z jakiejs kiepasnej obudowy kupionej za 120 zl zaraz jak pojawily sie ATX I jestem bardzo zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wykonania to nie wypowiem sie bo nie widzialem tego czegos w srodku ? niewiem jak trzyma geometrie bo wiele ma z tym troszke problemow ! dla mnie wygladaj tandetnie co nie znaczy ze sa ! Te kolory , "panel sterujace" o dziwnych krztaltach i te klapeczki skrywajace porty z przodu ! mnie to nie lezy ! :( Ja proponuje Enlighta :) Ale szanuje ze komus sie moze nie podobac !

Ja moge powiedziec cos na temat wykonania ModeComa, pod katem Angel.

Jest wykonana z grubej blachy (1, czy 1,2 mm, tylko ten ciezar :? )

Trzyma znakomicie geometrie.

W ogole wszystko jest bardzo dokladnie rozplanowane i na wymiar (napedy idealnie co do milimetra)

Panel sterujacy jest tylko w Imperialu, i innym sie podoba (pisali na forum)

Klapki skrywajace porty a przodu, sa bardzo funkcjonalne (po co masz z padem wciskac sie od tylu (bez skojarzen !) jezeli wygodnie wepniesz sobie z przodu ?

To samo ze sluchawkami, czy innymi rzeczami na USB, ktorych nie masz podpietych non-stop.

Najlepsze sa klapki zaslaniajace napedy, jezeli masz 2 czy 3 roznych firm, to niekoniecznie ciekawie to wyglada, a tak masz je schowane, wyglada bardzo estetycznie (IMHO !)

Do Enlightow nic nie mam, tez mi i innym sie podobaja :)

A co masz do kolorow ?

Chyba lepiej jak masz wybor ? nie musisz na przyklad psykac jej sprayem, jak robi wielu userow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecomy są dobrze wykonane, sam dziś kupuję modecoma prostation. Problem z obudowami jest, kiedy płyta główna jest za szeroka, nie mieszczą sie wtedy górne napędy (5.25). Znajomy kupił feela czy fine'a i jakąś szeroką płytę (nie sprawdził wcześniej wymiarów) i się zawiódł, bo mu trochę cd-rom musi wystawać :)

To dziwne zazwyczaj przy szerokich plytach 2 dolne napedy sie nie mieszcze :( Bo gurne sa na wysokosci zasilacza ! a plyta jest pod nim ! Ale to tez zalezy jak jest zasialcz w poprzedniej mialem pionowo co bylo koszmarem bo zeby wyjacz proca trzeba bylo wykrecic zasilacz !:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kolorow mam to ze niepodoba mi sie ich rozmeszczenie / oraz dobor ! ale to zecz gustu ! Tobie oczywiscie moga ! Ja jednak wolal bym miec obudowe cala w jednym koloze niekoniecznie typowym ! Np kolorowe chiefteca sa calkiem fajne i dotego bardzo dobrej jakoscie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yuri Enlight jest poprostu porzadnie wykonana obudowa moze troche nieciekawa z zewnatrz z powodu kolru ale  za to w srodku bardzo dobrze zrobiona  ! a te szyny to jest poprostu mistrzostwo swiata :)Ja na enlighta przesiadlem sie z jakiejs kiepasnej obudowy kupionej za 120 zl zaraz jak pojawily sie ATX I jestem bardzo zadowolony :)

Enlighta miałem od zawsze ostatnio przesiadłem się na ModeCom Prostation. Na początku żałowałem ale się przyzwyczaiłem.

A apropos zalet Enlighta

- napędy na szynach

- wysuwany moduł z dyskami

- wyjmowany panel z płytą główną

........

ModeCom-owi jeszcze trochę brakuje

no ale cóż zmieniłem i teraz wiem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne jest tez to ze glupie kolki do plyty nie sa potrzebne tylko masz takie male podstaweczki ktore mozna montowac w wielu do tego przeznaczonych miejscach :)

W ModeComie tez sa gotowe takie wytloczone cyple na srobki do MoBo, poza tym masz jeszcze 10 takich plastikowych podstaweczek wkladanych wedle woli :)

Jedyny minus to to, ze scianka z plyta nie jest wyciagana.

Co do koloru, to wlasnie dlatgo polecalem Angel, jest cala w jednym kolorze (3 do wyboru) a jak zastosujesz dolaczane zaslepki-klapki do napedow, to nic Ci sie ie wyroznia.

BTW , jest na tyle szeroka ze napedy nie wystaja (przy plucie Epox) Wczesniej mialem Tracera i 3 naped nie dal sie wsunac do konca, bo haczyl o kondensatory :? Teraz nie mam problemu (tyle ze CD Pioneera sprzedalem z powodu tego wystawania :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze sa zaslepki ale czy to nie wyglada kiczowato ?? Wedlug mnie tak ! Ale oczywiscie nietrzeba ich stosowac ! Niestety obudowa firmy mode com nie zamieszka u mnie nigdy ! Ja tu kombinuje skad chiefteca skombinowac ! ale o tym juz pisalem w innym watku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co zaraz te kłótnie, przecież twórca postu jasno napisał, że SPODOBAŁA mu się taka obudowa, ale przed kupnem chciał usłyszeć opinie jej użytkowników.

Dla mnie oczywiste jest, ze nie chodzi mu o to czy komuś się podoba czy nie, ale o to, czy nie ma przypadkiem jakichś ukrytych wad czy mankamentów, czy ma odpowiednie wymiary, czy czegoś brakuje, czy się nadaje/ nie nadaje do módów, czy pozwala na odpowiedni przepływ powietrza. Gusta użytkowników, to osobna sprawa, i można je wyrażać, ale przede wszystkim chodzi o to czy ma się cokolwiek do powiedzenia na wyżej wymienione tematy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...