adaml Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam. :) Zastanawiam się nad kupnem nowej płyty pod procesor P4 :?: :?: Chciałbym zakupic płyte MSI na I865PE jednak nie wiem czy płyta jest wadliwa czy nie ?? Przeczytałem artykuł z "Twoje PC" i jest tam napisane ze niektóre chipsety I865PE mogą być wadliwe :?: :?: :? Czy moze ktos korzysta lub korzystał z takiej płyta i moze mi jakos pomoc w tym problemie :?: Artykuł z twojepc.pl "Nie jest niczym wyjątkowym, że produkty Intela pojawiają się w sprzedaży jeszcze przed oficjalną premierą. To jednak, że działają wadliwie zdarza się niezbyt często. Teraz jednak mamy do czynienia z taką sytuacją. Otóż niektóre płyty wyposażone w chipsety i865 w niektórych sytuacjach mogą pracować niestabilnie. Według X-Bit Labsa problemy mogą mieć użytkownicy płyt z układem i865PE, którzy zastosują pamięci DDR typu „no name”. Serwis sprawdził natomiast pamięci Corsair XMS3200, Corsair TWINX512-3200LL oraz PC3700 OCZ i nie sprawiały one żadnych kłopotów. Dlatego zalecane jest używanie dobrej jakości modułów. Drugim z problemów jest nieprawidłowe działanie sterowników, które mogą powodować problemy przy odtwarzaniu filmów DVD, jak również pracy z programami typu 3DMark2001 i 3DMark03. Kłopoty powodować mogą również inne programy graficzne i wideo. Do tej pory Intel nie wypuścił nowych sterowników. Serwis zastrzega jednak, że nie wszystkie płyty z i865PE mogą powodować kłopoty. " Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 A moze zostan przy tej co masz? spoko plytka:) a co do pytania> to nie korzystalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam. :) Zastanawiam się nad kupnem nowej płyty pod procesor P4 :?: :?: Chciałbym zakupic płyte MSI na I865PE jednak nie wiem czy płyta jest wadliwa czy nie ?? Przeczytałem artykuł z "Twoje PC" i jest tam napisane ze niektóre chipsety I865PE mogą być wadliwe :?: :?: :? Czy moze ktos korzysta lub korzystał z takiej płyta i moze mi jakos pomoc w tym problemie :?: Artykuł z twojepc.pl "Nie jest niczym wyjątkowym, że produkty Intela pojawiają się w sprzedaży jeszcze przed oficjalną premierą. To jednak, że działają wadliwie zdarza się niezbyt często. Teraz jednak mamy do czynienia z taką sytuacją. Otóż niektóre płyty wyposażone w chipsety i865 w niektórych sytuacjach mogą pracować niestabilnie. Według X-Bit Labsa problemy mogą mieć użytkownicy płyt z układem i865PE, którzy zastosują pamięci DDR typu „no name”. Serwis sprawdził natomiast pamięci Corsair XMS3200, Corsair TWINX512-3200LL oraz PC3700 OCZ i nie sprawiały one żadnych kłopotów. Dlatego zalecane jest używanie dobrej jakości modułów. Drugim z problemów jest nieprawidłowe działanie sterowników, które mogą powodować problemy przy odtwarzaniu filmów DVD, jak również pracy z programami typu 3DMark2001 i 3DMark03. Kłopoty powodować mogą również inne programy graficzne i wideo. Do tej pory Intel nie wypuścił nowych sterowników. Serwis zastrzega jednak, że nie wszystkie płyty z i865PE mogą powodować kłopoty. " Pozdrawiam. Płyte to sobie został, lepiej wymień procesor :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Płytę juz sprzedałem i potrzebuje nową. Płyta była fajna :D jednak potrzebuje Serial ATA. Oglądalem ją (MSI I865PE) naprawde fajna :D jednak nie moglem jej podłączyc co by zobaczyc jak działa :cry: . Co do procka tez bede zmienial na P4 2,4 FSB 800. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 fajny plan kupna procka ale lepiej kup 3,06 HT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 dla mnie sie podoba Abit BH7 -swietna nazwa ,nawiazuje do BH6 ,niedoscignionej jak na swoje czasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Własnie uruchomiłem tą płytkę. :) Narazie nie widze jakis problemów system działa bez zarzutu. :D Płytka jesli by ktos kciał wiedziec bardzo dobra do potkręcania. :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 fajny plan kupna procka ale lepiej kup 3,06 HT Heheh ale zauważ, żę po pierwsze jest na szynie 533MHz, po drugie jest znacznie droższy, no chyba, że jesteś taki chojny i dasz mu różnice w cenie to ja też tak chce ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 P4 3.00 jest występuje również w wersji z FSB 800MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 P4 2,4 GHz FSB 800 jest z HT i u mnie w cenniku jest za 899 zeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...