Skocz do zawartości
capslo

Gry Się Tną /słaba Wydajność Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten sam problem co kolega .Win 7 64 bit w 3d mark 06 osiągnąłem 16000pkt z kawałkiem w teście GAME osiągałem do 5 fps

.W grach

cod 4 90 fps

cod Waw- 60

crysis- 30 -40 niestabilne

Cryostasis: Arktyczny Sen- tutaj skakało 40 -50 spadek do 10-15-25 a na low bardzo mała poprawa

lost planet 70 a w cutscenkach 25

Ze względu na słabą wydajnosć mojego sprzętu pisałem juz na paru forach ale nikt nie wie co i jak reinstalowałem system nic .Pożyczyłem nawet o kumpla viste i to samo już nie wiem co robić może to od tych 4 -rdzeni

pore zużycie procesora przy wykonywaniu prostych czynności Dołączona grafikaDołączona grafika

Procesor: AMD Phenom II X4 955 /3.2GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM3/

Płyta główna: Asus M4A79XTD EVO /AMD 790FX, DDR3/

Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9

Dysk twardy: Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII

Karta graficzna: HIS Radeon HD4890 iCooler 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out

Nagrywarka DVD: NEC AD-7241S SATA LightScribe (black)

Obudowa: ModeCom Step 207 Black (bez zasilacza)

Zasilacz:xileca 480

Edytowane przez capslo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\ale ja tego nie wgrywałem :D po wyłączam i zobacze a na viscie może nie było poprawy ponieważ neichciało mi się odinstalowywać win 7. Może to od systemu 64 bity czytałem że jest niedopracowany . No i jak zmniejszyć ] zrobic żeby to svchost.exe syci tyle ramu nie wykorzystywało

Edytowane przez capslo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

capslo mnie komp chodzi 24h na dobę, przy śnie obliczenia BOINC'a, podczas pracy openoffice, opera, winamp i tlen i wszystko mieści się w 911MB. Niestety mam inny sprzęt także nie wiem jakie różnicę wychodzą przy AMD.

Pokaż Managera Urządzeń. Bo zastanawiam się czy wszystko jest prawidłowo zainstalowane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nainstalowales tego syfu z plyt od producentow to niestety taki urok tego. Zainstaluj sobie na czysto win 7 32bit.. posciagaj najnowsze sterowniki ze strony producenta plyty glownej oraz do grafiki i starczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 64 bity nie mogą być bo taki mam . Co z tąd pobrac bo troche tego jest http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl a do grafy te http://support.amd.com/us/gpudownload/wind...4-Bit%20Edition niedawno wyszły ale mam te zainstalowane i jak jest indeks wydajności systemu to spadło mi :(.Do procka są ale to widzę że na xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a żeby mi stery do karty i do płyty nowe pobrał mam wejść w menadżer i nacisnąć żeby zaktualizował

A w 3mark 06 ile pkt pownienem tak miec bo mam 16000

Podkręciłem procesor 3,4 GHz mnoznik 17 w everscie pisze 3,4 w systemie 3,4 ale w grach nadal fps tyle samo a w 3dmark 1636 pkt a gpu 7000 cos

Edytowane przez capslo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi