Skocz do zawartości
M4ciek1337

Hackintosh Za Nieco Ponad 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym poprosić o pomoc przy wyborze pewnych komponentów komputera, na którym zamierzam używać OS X (SL retail już kupiony, czeka na resztę :)). Poniżej podam listę tego co wymyśliłem przeglądając fora itd.:

GA-EX58-UD5 - wybrałem ją z powodu bezproblemowej instalacji leoparda na tym modelu

i7 920 BOX - nie bede go kręcił - nie ma chyba na razie sensu... wiec chłodzenie box

OCZ Pamięć PC Gold Low-Voltage Triple Channel 3 x 2 GB DDR3-1600 PC3-12800 CL8 - tu nie jestem wcale pewny jaka pamięć będzie dobra dla płyty i procesora... orientacyjnie wrzuciłem

OCZ Zasilacz PC StealthXStream 600W - nie chcę wydawać majątku na zasilacz... jego parametry wydają się ok (chyba uciągnie grafikę spokojnie)

MSI GeForce N285GTX SuperPipe - 1024 MB DDR3 - nVidia dlatego, że w SL nie ma obsługi kart ATI z serii 5... poza tym z ATI często są problemy

Chyba najważniejsze rzeczy - dyski / napęd jakieś w domu mam... także tego nie bierzemy pod uwagę.

Z obudową też sobie poradzę.

Co do podzespołów jeszcze - nie wiem czy opłaca się czekać na wprowadzenie nowych chipsetów, bo tak czekając i czekając nigdy kompa nie kupię :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi