M4ciek1337 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam. Chciałbym poprosić o pomoc przy wyborze pewnych komponentów komputera, na którym zamierzam używać OS X (SL retail już kupiony, czeka na resztę :)). Poniżej podam listę tego co wymyśliłem przeglądając fora itd.: GA-EX58-UD5 - wybrałem ją z powodu bezproblemowej instalacji leoparda na tym modelu i7 920 BOX - nie bede go kręcił - nie ma chyba na razie sensu... wiec chłodzenie box OCZ Pamięć PC Gold Low-Voltage Triple Channel 3 x 2 GB DDR3-1600 PC3-12800 CL8 - tu nie jestem wcale pewny jaka pamięć będzie dobra dla płyty i procesora... orientacyjnie wrzuciłem OCZ Zasilacz PC StealthXStream 600W - nie chcę wydawać majątku na zasilacz... jego parametry wydają się ok (chyba uciągnie grafikę spokojnie) MSI GeForce N285GTX SuperPipe - 1024 MB DDR3 - nVidia dlatego, że w SL nie ma obsługi kart ATI z serii 5... poza tym z ATI często są problemy Chyba najważniejsze rzeczy - dyski / napęd jakieś w domu mam... także tego nie bierzemy pod uwagę. Z obudową też sobie poradzę. Co do podzespołów jeszcze - nie wiem czy opłaca się czekać na wprowadzenie nowych chipsetów, bo tak czekając i czekając nigdy kompa nie kupię :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Stary dysk, jeżeli jest wolny będzie pasował jak pięść do nosa. Obrazek w sigu mimo, że fajny trzeba wywalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek1337 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Stary dysk, jeżeli jest wolny będzie pasował jak pięść do nosa. Obrazek w sigu mimo, że fajny trzeba wywalić. Jak trzeba to wywalę :P Mówiąc, że mam dysk nie oznaczało to, że jest stary - więc o niego i dvd pod SATA się nie martwię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...