Norbert Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Polecam GRAFFITI na www.ppa.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Nie chodzilo mi o screenshot'y tylko o obrazy partycji, najlepiej juz pliki wgrane do wirtualnego dysku hdf, gotowe do zbootowania na winuae... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Żle przyczytalem poprzedni post wiec dlatego podalem nie ten link co trzeba :) Zobacz plikopartycje AmigaSYS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ktoś tam pokićkał z kolorami. Ami na układach OCS/ECS (A500/600/1000/2000/3000) mogły wyświetlać 4096 kolorów w trybie HAM. Na AGAtkach (A1200/A4000) tryb ten zastąpił HAM8 który wyświetlał dokładnie 262144 kolory. W bitplane'ach to było odpowiednio 32/256 kolorów. Nie licząc trybu Extra Half Bright który pozwalał na 64 kolory na starszych Ami (drugie 32 kolory ciemniejsze odcienie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ale Amiga z karta graficzna bez problemu obsluzy 1600x1200 w 24bitach Edytowane 28 Lipca 2006 przez Norbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 No i te dema... pamieta ktos absolutnie kultowy Hardwired grupy Crionics?oko i robak...wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam właśnie wygrzebałem z szafy takie cudo : niestety nie mam do tego softu może ma ktoś z was ? Program nazywał się chyba digilab 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 A coz to jest w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) A coz to jest w ogole?Digitalizer, urzadzenie do przechwytywania klatek z roznych zrodel (TV/VHS/DVD itd) . Niestety ten model nie dziala real-time co dosc powaznie ogranicza jego przydatnosc :?. Edytowane 12 Października 2006 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 działa , ale tylko w trybie czarno-białym w kolorowym tylko stop klatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Heh, panowie... Ale fajny wątek! Ja na swojej Ami1200 w wieży pogrywam czasami w Slam Tilta. A najfajniej jest, jak do żony przychodzi qmpela i siedzą, i grają, i się vcoorfiam, bo ta qmpela zrobiła na piratach ponad 5 mld pkt (albo więcej, nie pamiętam - zarzucę później fotką) XD Pozdróvka, Steel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duo Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Heh, panowie... Ale fajny wątek! Ja na swojej Ami1200 w wieży pogrywam czasami w Slam Tilta. A najfajniej jest, jak do żony przychodzi qmpela i siedzą, i grają, i się vcoorfiam, bo ta qmpela zrobiła na piratach ponad 5 mld pkt (albo więcej, nie pamiętam - zarzucę później fotką) XD Pozdróvka, Steel O, daj daj, chętnie zobacze. Ja u kumpla jak byłem, a grało mi się wtedy najlepiej, uciułałem > 900 mln. Niestety niedługo Amiga poszła na szrot, myślę co by nie nabyć sobie z powrotem sprzętu z sentymentu . Edytowane 8 Lutego 2007 przez Duo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Edytowane 8 Lutego 2007 przez Stalovy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duo Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 No faktycznie nieźle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 gierki na amige w cenie.... 41 zł za lotusa, heh. http://www.allegro.pl/item203509822_lotus_...ytas_warto.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Naszło mnie ostatnio na wspomnienia z demosceny, pamięta ktoś genialne demo Spaceballs "State Of The Art" z masakrycznym kawałkiem Travolty "Condom Corruption"? Albo muzyka z intro do gry Stardust autorstwa Bassbomb? Od kilku dni leci u mnie składanka powyższych, muzyki z Superfroga i kilka rzeczy TEGO PANA :D No i jeszcze "Starstruck" grupy The Black Lotus z Amiga Assembly 2006 - RE-WE-LA-CJA :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Panowie, mam kilka pytan odnosnie amig :) Mam jeszcze z dziecinstwa A1200, kupiona chyba w '96 roku 1) w stacji dyskiete zaczyna wysidac mechanizm wypluwania dyskietki. trzeba nacisnac guik i delikatnie wyciagnac dyskietke kombinerkami, macie jakis pomysl co z tym zrobic? moze przelozyc flopa od pcta? 2) Czy da sie zainstalowac Workbencha nie posiadajac HDD? 3) Co z dzisiejszych, moze jakichkolwiek urzadzen wpakuje do PCMCIA na boku urzadzenia? 4) Czy ktos wie gdzie dorwac przejsciowke do montazu HDD i jakiej wielkosci ta amiga je obsluzy? 5) Moze mi ktos podac garsc komend do AmigaDOSa? dodam ze z linuksowych dziala tylko fd0 i to bez cd, tylko sama nazwa urzadzenia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Panowie, mam kilka pytan odnosnie amig :) Mam jeszcze z dziecinstwa A1200, kupiona chyba w '96 roku 1) w stacji dyskiete zaczyna wysidac mechanizm wypluwania dyskietki. trzeba nacisnac guik i delikatnie wyciagnac dyskietke kombinerkami, macie jakis pomysl co z tym zrobic? moze przelozyc flopa od pcta? 2) Czy da sie zainstalowac Workbencha nie posiadajac HDD? 3) Co z dzisiejszych, moze jakichkolwiek urzadzen wpakuje do PCMCIA na boku urzadzenia? 4) Czy ktos wie gdzie dorwac przejsciowke do montazu HDD i jakiej wielkosci ta amiga je obsluzy? 5) Moze mi ktos podac garsc komend do AmigaDOSa? dodam ze z linuksowych dziala tylko fd0 i to bez cd, tylko sama nazwa urzadzenia :P 1) Może jakaś sprężynka siadła. Flopa od PC nie podłączaj. 2) A na czym chciałbyś zainstalować, chyba nie na dyskietkach :wink: 3) Wsadzić możesz wiele. Problem to brak sterowników. Na dzień dzisiejszy można tam wsadzić np. kartę sieciową (jeśli są do niej stetrowniki) 4) Amiga ma złącze na dyski 2.5 cala, więć jeśli chcesz wcisnąć tam dysk 3.5 to odpowiednią przejściówkę znajdziesz na Allegro. Tylko pewnie będzie kombinowanie z podlączeniem zasilania. Ale skoro za 50zł można na Allegro kupić dysk 2.5 cala to nie widzę sensu kombinować. 5) Kup sobie książkę. Są na Allegro czasami. Jak chcesz bardziej wiarygodne odpowiedzi na te pytania to polecam www.ppa.pl i ich forum. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ad2 workbench moze chodzic z dyskietki ;) bez instalacji. Ad4 nie ma zadnego problemu z kombinowaniem zasilaniem do hdd ;) (najwieksza pojemnosc dysku to 4.3 gb chyba ze zaczniesz kombinowac z system *inny kontroler itd wtedy obsluzy wiekszy dysk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Amisia.... ile to czasu przesiedziało się przy Civilization czy Centurionie :) Ale i tak prawdziwym mistrzostwem to był Cannon Fodder - po prostu cudna gra ;) Aha, ktoś kto nie grał w Super Froga nie wie co to platformówka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 super frog dobra gra, ale nie mam 4 dyskietki wiec nie przejde do kolejnego levelu :/ ale pamietam do dzis gre we 4 z kumplami w wormsy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jeżeli chcesz to przejdź ale już na pecku (choć wiem... to NIE JEST to samo co na Amidze): http://amigry.moon-station.us/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 no prosze, nie wiedzialem ze ten dzial tu jest :) Eh... mialo sie amisie, mialo... Od a500 po a1200T, zarowno Infinitiv II jak i E/Box, twardziela mam do tej pory (seagate 8GB lol), niestety spieprzyla sie karta apollo 1240 i po dozynkach... a kupilem nawet ZorroII i cyberVision 64/3D... Ale wtedy Napalm smigal... Az kumplom pececiarzom oczy wylazily na wierzch, ze ja na amidze ktora odtwarza durne melodyjki odpalam 24bitowe ekrany, przegladam net, wykopuje ich z irca albo gram w cos co wyglada lepiej niz ich C&C... Daaawne dzieje... A ile czasu zjedzonego przez DuneII, ufo, settlers czy ambermoon/dungeon mastera II... Pozdrowienia dla wszystkich ktorzy kiedys mieli/maja amige :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Oho- widzę że piesek Cougar'a w avatarze- pamiętasz może w jakim demie "wystąpił"? Z tego co pamiętam to był w tym demie zoomowany... chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Niestety nie pamietam, mimo ze lubilem grzebac w demoscenie... skleroza niestety pozjadala wiekszosc tego co tam znalazlem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) gierki na amige w cenie.... 41 zł za lotusa, heh. To zdaje sie byl lotus na dyskietkach. Te na plytkach (Lotus Trilogy) sa kilkukrotnie drozsze :roll:. Tak wiec wyrwanie takiego czegos za Ł12.50 na yebayu moge uznac za sukces . Edytowane 29 Marca 2008 przez spavatch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avo Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 na ebayu dużo więcej jest niż na allegro dodatków do amigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 mocny offtop ale może nie było a fajne : http://pl.youtube.com/watch?v=9mg6wrYCT9Q :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=PiYuq6Ac3a0&...feature=related Ta piosenka miazdzy wszystko :) Gra tez byla swietna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Dares: cicho mialem atari ;PPPPPEhhh - lista wspaniałych utworów z czasów Amigi jest długa... Łza w oku się kręci, naprawdę. Ostatnio znów odświeżałem temat Amigi po przypadkowym natknięciu się na filmy z youtube... Amiga miała duszę - to trzeba jej przyznać. Setki godzin spędzone przed świecącym telewizorem i magia 4 kanałów po 2 na jeden stereo robiła podówczas swoje... A gry? Takich gier, jak wtedy już teraz nie robią... Wszystko zalewa komercha i efekty. Zapomina się o tym, że to co najważniejsze, to coś czego na ekranie nie widać, a co nazwać można chociażby klimatem.......... ALe żeby nie było tak smutno, to jest winaue, którym można odpalić wszystko i powspominać... a do tego polecam Wam bardzo mój mały zestawik cukiereczków muzycznych z Amigi + player (razem z 4,5 MB) http://www.mediafire.com/download.php?zdmthgxhjml Pozdro (dumny były użytkownik A500 :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...