Maciej_27 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Tak to były czasy :rolleyes: swego czasu to był najlepszy komp. teraz zostały mi tylko dyskietki, ciekawe czy jest już jakiś program który by je mógł odczytać kiedyś miałem taki ale do tego potrzebne były 2 stacje dyskietek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja to mam chęć zakupić jakąś Amigę czy Atari z ciekawości :) Ostatnio zebrało mi sie na wspomnienia jak byłem dzieciakiem i jak miałem jakąś wersje Atarii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max6ter Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Na wspomnienia najlepszy WinUAE. ;] Szkoda że losy Amigi (Commodore) potoczyły się tak a nie inaczej bo być może świat by dziś był dużo bardziej przyjazny użytkownikowi. Ile razy komuś się Workbench zawiesił? ;] Ja tam swoją A1200 miałem wypaśną, dopalacz Blizzard, kooprocesor, dodatkowa pamieć, hadek 2x40GB (później 120GB), dostęp do internetu (jeszcze jak numeru TPSA nie było, przez modem 9600->14400->33,6 ;p), CD-ROM. Emulator PCta działał szybciej niż pecet,Emu Maca też szybciej niż same Maci ;p (Shapeshifter jeśli mnie pamięć nie myli ;]), do tego fajny monitorek... Tam poznałem smak instalowania gierek na hadeku i odpalania bez dyskietek (Diuna 2, Settlersi, Cannon Fodder). M I Ó D. Od paru lat zastanawiam się nad mała rekatywacją. Z braku kasy kończy się zazwyczaj na 100tnej instalacji WinUAE. Ostatnio tak się bawiłem że zrobiłem sobie wypasioną A4000 z full pamięci, akceleratorem, dyskami, dostępem do neta (da się! ale łatwe to to nie jest ;/, w koncu to tylko emu), filmy, muza i co tam jeszcze się dało.... i gierki! :rolleyes: No i najlepsze programy "graficzne" - DeluxePaint, FantaVision, Real 3D, Lightwave (ahh te animacje w 3d renderowane przez 2 tygodnie nonstop!), Scala (!!genialny program wykorzystywany w zastosowaniach profesjonalnych a prosty w użyciu jak konstrukcja cepa - wejścia napisów w np. filmach z wesel można nim robić ;]!!) i kilkadziesiat innych ktorych nazw teraz nie pamiętam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Szkoda że losy Amigi (Commodore) potoczyły się tak a nie inaczej bo być może świat by dziś był dużo bardziej przyjazny użytkownikowi. Ile razy komuś się Workbench zawiesił? ;] No mi akurat workbench sie zawieszal od czasu do czasu (oczywiscie z dyskietki) na A500 ;p Ale komputerek byl bardzo fajny ;] i caly czas go mam :P tylko lezy na polce nie ma miejca zeby go podlaczyc i odpalic ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (...) Lightwave (ahh te animacje w 3d renderowane przez 2 tygodnie nonstop!)Pamietam ze kiedys znalazlem w necie efektowny kilkuminutowy filmik animowany w 3D utrzymany w klimacie gwiezdnowojnopodobnym. Pamietam ze autor - student Politechniki Gdanskiej - deklarowal czas renderowania na dopalonej A1200 na 60-pare dni ciaglej pracy :shock:. Niestety przez lata plik gdzies sie zagubil :roll:. Moze ktos wie ktory filmik mam na mysli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 spavatch to ten film? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Ja mam Workbencha postawionego od 16 lat i sie nie zawiesza :P Zle napisane oprogramowanie portafi wywalic maszynke, masa jest srednio napisanych dem, ktore powoduja sliczny napis Guru Meditation, ale to juz nie wina Workbencha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Odnośnie upadku Amisi to z tego co pamiętam była to "wroga destrukcja". Znaczy się kupiono akcje aby wprowadzić prezesa, speca od bankructw (wcześniej doprowadził do bankructwa kilkanaście innych firm). Komputer legenda, niestety w ostatnich latach firma na siłę zamiast wprowadzać nowe szybkie to wymyślała coraz tańsze/bardziej okrojone maszynki. A do Ketynow wielka prośba o jakiś plik ze skonfigurowanym systemem do UAE. Pamiętam, że, że mój WB konfigurowałem latami tak, że wyglądał lepiej niż obecna vista. Teraz już bym nie miał zdrowia szukać po necie tych setek przydatnych programików... Jedno jest pewne - komputar znacznie wyprzedzał czasy w których powstał. Niewielka firma wypuściłą coś tak rewelacyjnego, że trzeba było firmę zniszczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zle napisane oprogramowanie portafi wywalic maszynke, masa jest srednio napisanych dem, ktore powoduja sliczny napis Guru Meditation, ale to juz nie wina Workbencha :)Racja, to wina programistów, którzy nie potrafili ze zrozumieniem przeczytać dokumentacji do HW Amigi i do WB. Poza tym dopiero 68030 miało wbudowane MMU - na wcześniejszych prockach nie było mozliwości hardwarowej kontroli dostępu do zasobów, więc wszelkie nieumiejętne obejścia API kończyły się "czerwoną ramką" ;) ehh, pamiętam jak śmiałem się z pc-ta, że nawet do myszki potrzebuje sterownika :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Trzeba bylo na priv napisac, bo moglem nie zauwazyc. Zrobie upka systemu z lekka podrasowanego z 3.0 do 3.1 (aktualizowane biblioteki itd.) i dam w tym temacie, ale to moze na poczatku przyszlego mies, bo swiezo wrocilem z Anglii i nie mam za bardzo czasu teraz. I przygotujcie sie, ze jednak troche bedzie to zajmowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 A czy na PC da się emulować Amiga OS4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Nie w obecnej fazie emulatora. (Chyba ze wprowadzono emulacje PPC? - nie jestem juz od jakiegs czasu na biezaco z amigowym swiatkiem, brak czasu) W przyszlosci - znajac zapal amigowcow - na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 spavatch to ten film?Zdecydowanie nie. Klimat byl zblizony do gwiezdnowojennego, jednak nie mial z nim raczej nic wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...