Skocz do zawartości
FataL22

Modernizacja Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Postanowiłem zmodernizować komputer tak aby nadawał się do nowszych gier. Aktualnie posiadam Amd x2 6000+ (2x3.1ghz@3.3ghz), Gigabyte ga m56s-s3, 2 x1 Gb Godram 667 mhz, zasilacz chieftec GPS 450w, karta graficzna (2 miesięczna) XFX4870 512 mb ddr5. Na innym forum doradzono mi abym zainwestował w :

Core i5-750 /2.66GHz, 8MB, LGA1156, BOX

Gigabyte P55-UD3 /intel P55, Dual DDR3-2000, GLan

A-Data 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Extreme Edition

Kwota jaką mogę na to przeznaczyć to 1500 zł + dodatkowo chłodzenie ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO PWM Rev.2 Czy taki zestaw będzie wydajny w połączeniu z 4870? Pozdrawiam i czekam na rozwianie moich wątpliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie możesz wziąć tańsze: Aerocool DCC-C1200, kosztuje ok 120zł a jest niewiele słabsze od Mugena, a znacznie lepsze od porównywalnych cenowo produktów konkurencji.

Co do mobo to może Foxconn P55A, coś mi się obiło o uszy, że jest całkiem ok, a kosztuje niecałe 350zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie pytam się co będzie lepsze, tylko czy się zmieści, tą obudowę mam i póki co funduszy na inną nie..

edit. Porównałem wymiarami z cm elite i powinno się wszystko zmieścić ;) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

Edytowane przez FataL22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi