Skocz do zawartości
Ardianz

Modernizacja Sprzętu Z Sygnaturki

Rekomendowane odpowiedzi

witam posiadam (stety i niestety) platformę Lga775, która do przyszłościowych delikatnie mówiąc, nie należy. Obecna wydajność w zasadzie mnie zadowala, ale biorąc pod uwagę, że niedługo mój zestaw (płyta, proc, ram) będzie mało opłacalne w sprzedaży, dlatego też chciałbym wymienić na Am3 (i5 750 jest zbyt drogi) oczywiście czterordzeniowy. Myślałem o AMD Athlon II X4 620 ale jego wydajność nie jest większa od mojego 8400, także albo kupię AMD Phenom II X4 925 C3 albo coś dwó czy trzy rdzeniowego (z myślą o odblokowaniu dodatkowego rdzenia). jakie są szanse odblokowania dodatkowego rzdenia i jaki model ma na to największą szansę ? (pomijam wybór odpowiedniej serii)

Na mobo nie stracę (a może i trochę zyskam :) bo waham się między Gigabyte MA770T-UD3P 280zł i Asus M4A785TD-V EVO 323zł czym się różnią i czy warto dopłacić parę groszy ?

Procesor sprzedam za min 420zł więc dokładając 50zł mam Phenom II X4 925 475zł

Najwięcej stracę na ramach bo za moje dostanę 2x2gb conajmniej z 220zł a do GoodRam 2x2GB 1600MHz muszę dołożyć ponad 120zł no chyba , że takie G.Skill 4 GB 1600mhz Ripjaws za 370zł http://www.skapiec.pl/site/cat/7/comp/736158 albo dołożyć do Adata 2000mhz. Te goodramy chyba, nie ograniczą mi oc ? i ciekawe jak sie grzeją, mimo wszystko wolałbym z radiatorami.

Komputer głównie do gier, planowane oczywiście oc czterordzeniowca (wymiana chłodzenie na nowe Xigmatek HDT-S1284 albo AeroCool DCC-C1200

Jaki będzie przyrost wydajności ? w grach, winrar itd obecnie mój 8400 lata na 3,8 prawie na default (nie chce mi się testować tych wszystkich napięć)

Edytowane przez Ardianz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...