Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam, Zastanawiam się nad wymianą moich pamięci na coś lepszego - na stare znalazłem kupca. Jak mozecie zobaczyć w podpisie interesują mnie GeILe albo TwinMosy, jednak do mojej płyty (na KT333) chciałbym kupic pamięci 400MHz, wiem ze normalnie będą niedotaktowane, ale chciałbym to zmienić overclockiem :twisted: W związku z tym dwa pytania: 1. Czy pamięć 400MHz będzie chodziła na płycie KT333 :?: 2. Które pamięci z tych wybrać - dodam że interesują mnie dwie kości po 256MB: http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...5&cennikb=grupa http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...9&cennikb=grupa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 chyba moge z czystym sumieniem postawic na twinmosy, jak tylko sa na dobrych kosciach to bedzie super, chociaz kupmel ma takie geile i mu na fsb 200 chodza na cl2, ale twinmos tansze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Pamieci spokojnie beda chodzily,ale zeby zmusic DRV5-tke do stabilnej pracy przy fsb200 MUSISZ zmienic orginalne chlodzenie chipsetu plyty np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13076132 .Z orginalnym chlodzeniem max co wyciskalem to fsb193MHz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 FSB 192MHz :?: Jakiego miałeś wtedy proca i grafe no i pamieci of korz :?: :D Mi przy 145MHz komp sie restartuje :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 on pewnie mial 1700xp a Ty masz 2000xp i to pewnie dlatego :P wydaje mi sie ze nie tzreba czekac na jego odpowiedziec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Proc Xp1700+ 0302JIUHB ,taktowanie 11x192,Vcore1.85V,pamieci 2x256DDR333 Seitec (selekcjonowane)Vmem 2.7V.Te pamieci chodza nawet na fsb225,ale jak mowie...Seitec to loteria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 on pewnie mial 1700xp a Ty masz 2000xp i to pewnie dlatego :P wydaje mi sie ze nie tzreba czekac na jego odpowiedziec... No i racja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Sprawa jest taka, że ja mam akurat teraz Palomino :( Jeszcze nie sprawdzałem, ale one chyba mają blokowany mnożnik, co nie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Sam sie wacham miedzy tymi pamieciami co ty i chyba wybiore TwinMosy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 No to ja też biore TwinMosy. Szkoda mi kasy na GeILe. Jak będę wymieniał w przyszłości płytę główną to pomyśle o nich ;) Do tego zamierzam wziąć takie coś: http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...4&cennikb=grupa Czy to rzeczywiście coś daje ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Chodzi ci o te radiatory na pamięci.Pisali wcześniej że dają jakieś 5 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wydaje mi sie ze a tym sprzecie nie za wiele, ale to tylko moje zdanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Chodzi ci o te radiatory na pamięci.Pisali wcześniej że dają jakieś 5 mhz dokladnie tu pisali : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=317...=asc&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wydaje mi sie ze a tym sprzecie nie za wiele, ale to tylko moje zdanie :) To co mam w tym sprzęcie zmienić :?: :) Wiem, że proc by się nowy przydał :P Ale resza chyba jest ok :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wydaje mi sie ze a tym sprzecie nie za wiele, ale to tylko moje zdanie :) To co mam w tym sprzęcie zmienić :?: :) Wiem, że proc by się nowy przydał :P Ale resza chyba jest ok :?: :) Płyte bym wymienił na starcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Na płyte nie mam $$$ narazie :) IMHO: lepiej wymienić proca, na takiego, co sie lepiej kreci i pamieci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Na płyte nie mam $$$ narazie :) IMHO: lepiej wymienić proca, na takiego, co sie lepiej kreci i pamieci ;) chyba tak najlepiej na 1700+ na dobrej seri Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wydaje mi sie ze a tym sprzecie nie za wiele, ale to tylko moje zdanie :) To co mam w tym sprzęcie zmienić :?: :) Wiem, że proc by się nowy przydał :P Ale resza chyba jest ok :?: :) Płyte bym wymienił na starcie No,tak wkoncu brzydzisz sie Soltekiem, nie :twisted: Prawda ze plyta za nowa nie jest,ale nie jest jeszcze tak zle zeby odrazu zmieniac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Kupiłem ją w czerwcu zeszłego roku, czyli ma niecały rok :) Ma wiele opcji, które np. w MSI pojawiły się dopiero niedawno (czyt. RedStorm Overclocking). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Tak brzydze sie płytami firmy Soltek miałem MSI na KT 266 i uważam że jest dużo lepsza od tej co ty masz a tyen cały RedStorm Overclocking to jest szajs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja dopuki nie zmienilem procka na 1700 to myslalemz e ten kav jest calkiem ok, ale teraz... fps max 133 :( na ramach ktore chodza na 150 no coz... i tak idzie do wymiany wszystko wiec nie zalamuje sie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Tak brzydze sie płytami firmy Soltek miałem MSI na KT 266 i uważam że jest dużo lepsza od tej co ty masz a tyen cały RedStorm Overclocking to jest szajs a widzisz jak ty malo wiesz :wink: ,a red storm to faktycznie szmelc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 RedStorm wyznacza górną granicę FSB procesora. Bierze pod uwage temperature. Wg mnie jest to przydatne, choć czasami potrafi kłamać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 RedStorm wyznacza górną granicę FSB procesora. Bierze pod uwage temperature. Wg mnie jest to przydatne, choć czasami potrafi kłamać :P Wiec wywnioskowac z tego mozna ze gorne fsb mojego procka xp 1700 dlt3c jest 143 ktore i tak nie chodzi bo moja plyta sux... nie wydaje mi sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 No mówie, że "czasami" kłamie : :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ja bym tego kłamstwem nie nazwał.Poprostu to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>o warte kumplowi pokazało że może sobie podkręcić z 1800+ na 1900+ to jest poprostu parodia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 bierz TwinMOSy i sie nie zastanawiaj obecnie najlepsze rozwiazanie no i cena przystepna :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...