Napiecie Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam. Chciałem ściągnąć chłodzenie boxowe które dostałem razem z procesorem. A więc po schemacie: odkręciłem obudowe, odpiołem zapinke z 2 stron chłodzenia i..... KUPA, chłodzenie dalej się trzyma i to dość solidnie. I tu pytanie: Jak się ściąga owe chłodzenie na gnieździe am3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pokręć nim na boki i delikatnie ciągnij do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 jak juz zapinki sa odpiete to poruszaj delikatnei na boki, pokrec nim jedyne co go trzyma to pasta termo z ktorej sie zrobil 'klei' ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pewnie pasta termoprzewodząca trzyma (adhezja). Próbuj kręcić coolerem lewo prawo, jednocześnie starając się oderwać jeden róg od proca. Jak nie da rady, pociągnij prostopadle od płyty to proc przyklejony do coolera wyjdzie z socketu - tylko równo ciągnij, bo nóżki pogniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 ewentualnie, suszareczka do włosow, delikatne podniesienie temperatury radiatora, po czym to co wyzej chlopaki napisali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BRVideo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Miałem kiedyś tak samo, tylko nie wiedziałem co robić i wyrwałem razem z procesorem :P, oczywiście po wyprostowaniu nóżek procesor działał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ja zrobiłem to samo, wyrwałem z socketu :o ale co ciekawe nóżki były prościutkie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Też kiedyś borykałem się z tym problemem. Najlepszym rozwiązaniem wg mnie jest odpięcie zapinki położenie obudowy na boku, odpięcie wentylatora i uruchomieniu systemu. Po kilku minutach wyłączasz kompa temperatura powoduje to że radiator dużo łatwiej puszcza od procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Napiecie Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Thx za radu. Poradziłem sobie tak: Orthos do 55stopni i latwo już poszlo Thx all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...