Skocz do zawartości
Drix

Wgr614 V9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam internet osiedlowy 5Mb/sec. Nie mam zewnętrznego ip. Kupiłem niedawno router. Podpinam wszystko ładnie pięknie, wi-fi na laptopie działa, ale jest jeden problem. Mianowicie, nie działają mi serwery w grze Counter-Strike 1.6, znaczy się mogę się połączyć do serwera jeżeli ręcznie wstukam ip, ale w wyszukiwarce serwerów się nie pokazują. Mam też problem z DC++. Mamy huba osiedlowego i moge się do niego połączyć tylko wtedy jak dam ustawienie połączenia pasywnego. Próbowałem już przekierowania portów. Używałem nawet programu port checker, ale każdy port był zablokowany - tak wykazywał program. Proszę o pomoc.

Roouter posiada bieżący soft. Mac adres jest sklonowany z karty sieciowej

Edytowane przez Drix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest na bank kwestia przekierowania portów, nie robiłem tego na tym routerze ale spotkałem się już z identycznymi objawami czyli dc na pasywnym itp. Pokombinuj z port forwarding lub np z dmz, jeżeli ten router ma takie coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, ale tak jak pisałem, żaden router nie blokuje domyślnie portów UDP (wychodzących) z których gry online korzystają. To że DC++ nie działa to zgadza się, trzeba przepierować TCP na dany adres w sieci lokalnej (w tym przypadku adres kompa na którym DC++ chodzi).

Edytowane przez lgolebio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi