Drix Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Posiadam internet osiedlowy 5Mb/sec. Nie mam zewnętrznego ip. Kupiłem niedawno router. Podpinam wszystko ładnie pięknie, wi-fi na laptopie działa, ale jest jeden problem. Mianowicie, nie działają mi serwery w grze Counter-Strike 1.6, znaczy się mogę się połączyć do serwera jeżeli ręcznie wstukam ip, ale w wyszukiwarce serwerów się nie pokazują. Mam też problem z DC++. Mamy huba osiedlowego i moge się do niego połączyć tylko wtedy jak dam ustawienie połączenia pasywnego. Próbowałem już przekierowania portów. Używałem nawet programu port checker, ale każdy port był zablokowany - tak wykazywał program. Proszę o pomoc. Roouter posiada bieżący soft. Mac adres jest sklonowany z karty sieciowej Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Drix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 A jak było przed korzystaniem z routera ? Tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drix Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 A jak było przed korzystaniem z routera ? Tak samo ? nie, wszystko działało sprawnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Wygląda mi to na błąd w firmwarze, bo żaden router domyślnie nie blokuje portów wychodzących. Sprawdź na stronie producenta czy jest dostępny nowy firmware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 to jest na bank kwestia przekierowania portów, nie robiłem tego na tym routerze ale spotkałem się już z identycznymi objawami czyli dc na pasywnym itp. Pokombinuj z port forwarding lub np z dmz, jeżeli ten router ma takie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Owszem, ale tak jak pisałem, żaden router nie blokuje domyślnie portów UDP (wychodzących) z których gry online korzystają. To że DC++ nie działa to zgadza się, trzeba przepierować TCP na dany adres w sieci lokalnej (w tym przypadku adres kompa na którym DC++ chodzi). Edytowane 31 Stycznia 2010 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drix Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 więc co mam zrobić bo freemware mam aktualny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 W takim razie DMZ. Ustaw adres IP swojego kompa w DMZ. I jeszcze małe pytanko, jaki adres IP ma Twój router? Albo umieśc screena ze wszystkimi danymi odnośnie konfiguracji, IP, brama , dns, maska itd itp. Powinna być taka zakładka jak STATUS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drix Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 screen: http://img25.imageshack.us/img25/8827/statuspy.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Wszystko wygląda ok. W wan setup masz opcję "default DMZ server" wpisz tam adres IP swojego kompa na którym chcesz grać i ściągać z DC++. I reboot routera. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...