Tomasz76 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem posiadaczem tejże płytki i mam z nią problem , a mianowicie przy próbie zmiany FSB z 200 chociażby o 1MHz wyskakuje na czerwono napis system voltage not optimized , pomimo iż wszystkie napięcia są ustawione jak należy, po zapisaniu F10 płyta nie wstaje , czy moze miał ktoś taki problem, lub wie co trzeba przestawić aby płyta działała jak należy. W testach wszyscy ją chwalili że super do OC a tu taka lipa> Z procesorem Phenom II 940 bez zmiany FSB wszystko było oki, procka mozna było podciągnąć ze standardowych 3000mhz do 3800mhz. Proszę o pomoc. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 1. Usuń link z siga - patrz: regulamin forum. 2. Zapoznaj się z instrukcją płyty. 3. Zapoznaj się z tematem o płycie, bo zapewne taki istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 link usunięty , przeszukałem forum ale nic nie znalazłem o tej płycie prócz danych technicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Jestem posiadaczem tejże płytki i mam z nią problem , a mianowicie przy próbie zmiany FSB z 200 chociażby o 1MHz wyskakuje na czerwono napis system voltage not optimized , pomimo iż wszystkie napięcia są ustawione jak należy, po zapisaniu F10 płyta nie wstaje , czy moze miał ktoś taki problem, lub wie co trzeba przestawić aby płyta działała jak należy. W testach wszyscy ją chwalili że super do OC a tu taka lipa> Z procesorem Phenom II 940 bez zmiany FSB wszystko było oki, procka mozna było podciągnąć ze standardowych 3000mhz do 3800mhz. Proszę o pomoc. Poustawiaj wszytskie napięcia ręcznie, olej czerwony napis, kręć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 wszystkie napięcia sa poustawiane ręcznie ale po restarcie płyta nie wstaje oto chodzi, przykładowo ht x4, cpu 1,45v , pamięci na 800mhz - 2,2v, procek 15x 202 i lipa nic. a na asusie chodził 15x230 napięcie 1,55v, więc ewidentnie wina płyty a bios mam najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Gigabyte pokazują ten napis od razu po zmianie czegokolwiek z ustawień automatycznych/SPD. To, że komp nie wstaje jest pewnie spowodowane, że coś (jakiś mnożnik/dzielnik) masz ustawiony na auto po prostu mu nie pasują ustawienia. Baw sie mnożnikiem HT i pamięci, musi gdzieś wstać. Też się u siebie naresetowałem. W timingach pamięci Tref zwiększ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) ok, juz doszedłem do porozumienia z ta płytą , chyba rzeczywiście musiałem miec ustawione coś na auto bo co sie dało poustawiałem ręcznie i płyta smiga. Tylko szkoda ze na x2 6000 daje tylko 1,55v przydało by się tak z 1,65v ale i tak pare punktów w hwb dojdzie dla teamu. Ciekawe jest tylko to ze na asusie m2n 590sli przy 1,6v ten procek robił 3450mhz a teraz na tej przy 1,55v robi 3555mhz Edytowane 31 Stycznia 2010 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 1,65v na 0,45nm? Trochu bym się bał na wodzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 6000+ to nie jest 45nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 A, patrzyłem na siga, w poście nie doczytałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...