Sound3D Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam. Mam kartę intel wifi link 5100 agn. System Vista i gdy chce się połączyć z siecią przez WiFi pojawia się komunikat "System Windows nie może nawiązać połączenia z siecią NAZWA_SIECI". Router resetowałem, Filtra MAC nie mam, hasła też i dalej się nie chce połączyć. Przeinstalowałem sterowniki do karty też nic nie pomogło. Wyłączałem i włączałem w MU i też dalej nic. Macie jakieś pomysły? Dodam, że po stronie routera jest wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 spróbuj zmienić kanał nadawania na routerze, nieraz to pomaga. Wypróbuj kilka kanałów. Jeżeli nie pomoże to szukałbym przyczyny w karcie wifi. Może jakieś inne stery ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 spróbuj zmienić kanał nadawania na routerze, nieraz to pomaga. Wypróbuj kilka kanałów. Jeżeli nie pomoże to szukałbym przyczyny w karcie wifi. Może jakieś inne stery ? Niestety zmiana kanałów nic nie pomogła. Sterowniki instalowałem automatyczne z Visty, ściągnięte ze strony intela i te co były dołączone do mojego laptopa. Dodam, że nigdy nie było progblemów, jeszcze wczoraj wszystko działało, dzisiaj wlączyłem laptopa i się nie mogę połączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 a inny lapek bez problemu się podpina pod to wifi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Miałem podobny problem, sprawdź czy masz ustawione automatyczne przypisywanie IP dla katy Wi-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound3D Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 a inny lapek bez problemu się podpina pod to wifi ? Tak. Miałem podobny problem, sprawdź czy masz ustawione automatyczne przypisywanie IP dla katy Wi-Fi.Tak, mam automatyczne. I dalej się połączyć nie mogę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...