dzwonek81 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam. mam problem. Jestem od niedawna użytkownikiem laptopa HP compaq 6510b. normalnie w pracy czy w domu wykrywam różne sieci lokalne... tylko w domu nie widzi sieci z routera TD-W8901G. Drugi laptop Asus - widzi bez problemu... Nie wiem co zrobić aby laptop widział sieć. To jest problem routera? czy kart wireless intela w laptopie (która wszędzie poza domem wykrywa wszystko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 spróbuj zmienić kanał nadawania na routerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Jaka karta w lapku. Zmien w ustawieniach routera czas nadawania beaconu ( domyslnie powinno byc 100ms ) Ostatnio ten sam problem miałem ( beacon interval 600ms.. ) laps po przejsciu z XP na Viske nie widzi sieci lub zaczyna ja widzec jak się z inna połacze ale próba połaczenia kupaa... Zmiana na 100ms i wszystko smiga... Jesli jednak masz 100ms a masz np WPA WPA2 zmien na WEP .. wtedy zobacz... tez miałem takie jaja juz. Tomcat nie tedy droga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Jaka karta w lapku. w laptopie mam Intel PRO/Wireless 3954 ABG. Sprawdze ustawienia w routerze i zobaczymy ci i jak. thanks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...