nezza Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam, Mam problem z nagrywaniem plyt Blue Ray. Pierwsza plyte blue ray nagrywalem za pomoca nero 7,5,7,0, wszystko bylo ok kiedy podczas ostatniej minuty nagrywania wystapil jakis blad. Ale nie bylo tragedii bo praktycznie wszystkie dane mi sie nagraly z wyjatkiem kilku ostatnich plikow. Pomyslalem, ze wyprobuje inny program do nagrywania i zobacze czy bedzie to samo. Zainstalowalem Ashampoo Burning Studio 9,version 9.21, programik niby fajny i prosty w obsludze. Nagrywam plytke blue ray, jest super nagrana bez problemu. W opcjach programu wybralem aby mi zamknal plyte. Chcialem zobaczyc zawartosc plytki a tu zonk....................... Naped niczego nie widzi, (taka jest sytuacja z filmami, nie ma opcji aby zobaczyc zawartosc plyty blue ray za pomoca winXP), albo widzi ale nie ma opcji dostepu. Odpalilem jeszcze raz ten program Ashampoo Burning Studio 9, i wybralem opcje dodania plikow do plyty, no ale przeciez program powinien zamknac plyte? Lecz tego nie zrobil bo bylem wstanie dodac cokolwiek bez przeszkod-dziwne. Czy ktos z Was mial tego typu problem z plytami blue ray? Na dzien dzisiejszy plyty blue ray sa zbyt drogie aby sobie probowac metoda prob i bledow. Nagrywarke mam LG model GGW-H20L, sterownik YL05 plyty blue ray maxell BD-R 25GB 1-4x speed system to windows xp sp2 Moge jeszcze dodac, ze z nagrywarka byla dolaczona plyta blue ray BD-RE ale z nia to tez jest jakis farmazon bo jak chce cos na nia nagrac w nero7 to mam informacje, ze ten dysk jest nielegalny "?" i nic nie da sie nagrac. Znowu w Ashampoo Burning Studio 9, na poczatku nagrywania wystepuje nie znany blad. Z gory dziekuje za wszelka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Osobiście firmy Lg nie lubię i jak znam życie wywaliłeś mnóstwo kasy na sprzęta. Więc rozumiem Twoje rozgoryczenie. Spróbuj wgrać nowy frimeware. Co do programów to ja np. używam na moim Plextor BD-R PX-B920SA program firmy Corel o nazwie Ulead Burn.Now 4.5 SE. Pracuje mi się z nim świetnie pod vistą 64x. Jak dotąd nagrałem 3 płyty BD i wszystko spoko. Według mnie to nagrałeś płytę w innym typie ISO i dlatego winda nie łapie formatu płyty, czego skutkiem jest to co opisałeś. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...