orlontko Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 witam na dniach kupuje nowego kompa 1050 zł : Opis zestawu - KLIK. Procesor : AMD Athlon II X2 240 - 195 zł Płyta Główna : ASRock M3A785GMH - 259 zł RAM : GoodRam 2GB 1600MHZ - 175 zł Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN - 159 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 185 zł Napęd : Samsung SH-223C SATA - 99 zł RAZEM : 1072 zł Do tego kompa potrzebna jest karta bezprzewodowa do routera Edimax BR-6204Wg chcę żeby była dobra nie gubiła zasięgu i nie zrywała połączeń. Na kompie będzie Win XP no i fajnie jak by karta łatwo się instalowała i konfigurowała. Dodam ze odległość od routera to ok 5-6m, mało tego moja e51 w miejscu gdzie ma stać komputer łapie zasięg i można swobodnie przeglądać internet. Aha i jak uważacie lepiej kartę wziąć na PCI czy USB ? Czekam na Wasze propozycje Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) PCI z dobrą anteną. A konkretny model może lepiej niech się inni wypowiedzą. Edit: Jakiegoś Ralinka tu polecali, bo sam kiedyś szukałem... Edytowane 1 Lutego 2010 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 5m to niewiele ale czasami juz dużo ( zwłaszcza jak jest duzo sieci obok ) Powiem tak nie pakuj sie w jakies nie wiadomo co ..ale czasami USB wysiada... Stary ralink KANCIAK (11Mbps i tak szybsze od twojego neta :P ) karta nie do wyjecia.. Kanciak Lub nowsza wersja 54mbps( real około i tak 24 mbit ) to WIPR-3012.Nowy kanciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 @ Kwazor - tak własnie do niej zmierzałem ;) wiedziałem, że coś z kantem (brzmi prawie jak potoczna nazwa Fiata 125p ^^) I jeszcze zależy od ścian i tego co w nich idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...