kobus Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 jak w temacie :D mam zamiar kupic najlepiej chyba barracuda bedzie rozwiazaniem najlepshym ale jakie sa wasze oceny :) ile gb partycje zrobic zaznaczam ze bede trzymal na nim duzo filmow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Seagate 120 GB Baracuda 7200.7 8Mb Serial ATA to mój typ ,a co do partycji to sam musisz wiedzieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 acha nio i cena :) około 800zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 uuuuuuu to za duzo barrac z 2mb cache stoi po 600zl wiec jeszcze troche poczekam az stanieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 bierz IBM - maja one 8MB CACHE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Seagate 120 GB Baracuda 7200.7 8Mb Serial ATA to mój typ ,a co do partycji to sam musisz wiedziećI może jeszcze mu powiesz jak do tego ECS podepnie dysk na SATA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 bierz IBM - maja one 8MB CACHEEw. Maxtora lub WD ale tego to tylko jeśli nie przeraża cię hałas( a i tak musisz go sobie najpierw sprawdzić czy to nie ta walnięta seria co tak świszczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 bierz IBM - maja one 8MB CACHEEw. Maxtora lub WD ale tego to tylko jeśli nie przeraża cię hałas( a i tak musisz go sobie najpierw sprawdzić czy to nie ta walnięta seria co tak świszczy)jesli chodzi o halas to W IBM problemu nie ma - a nawet jakby to wyciszyc programowo mozna:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 eh jednak barrac jest cichy :D wiec chyba takiego wezme a partycje myslaelm o takiech c: 20gb a d: 100gb tylko ze ten dysk bezdzie mial w sumie jakies sto cos gb a nie 120 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 eh jednak barrac jest cichy :D wiec chyba takiego wezme a partycje myslaelm o takiech c: 20gb a d: 100gb tylko ze ten dysk bezdzie mial w sumie jakies sto cos gb a nie 120ja bym si-gej-ta nie bral...łeeee juz wez cos innego tylko nie si-gej-ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 eh jednak barrac jest cichy :D wiec chyba takiego wezme a partycje myslaelm o takiech c: 20gb a d: 100gb tylko ze ten dysk bezdzie mial w sumie jakies sto cos gb a nie 120Ja swoją barakudę 120GB podzieliłem tak: - partycja systemowa: 15,7GB (NTFS) - partycje z danymi: 3 x 31,99GB (FAT32) Jak łatwo policzyć, dysk ma rzeczywistą pojemność 111,7GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 nie polecam caviarów bo hjałasują jak kilka barracud i jeśli chodzi o mnie to jest to drażniące. najlepiej barracudę 7200.7 ale na zwykłe "szmaty" bo serial ata raczej nie masz i musiałbyś kupić kontroler. cena dysku nie-sata powinna być niższa. jaka? nie wiem ale masz w necie kilka sklepów to możesz looknąć. albo niezłe są maxtory jeszcze, niegłośne i szybkie. co do gwarancji to też w cennikach jest podane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 A ja partycje systemowa zrobil bym nei wieksza niz 5GB :) poprostu instaluje na niej system a potem robie z niej mirrora co ulatwia mi odzyskanie i instalowanie systemu (nicale 44sec) tak wiec nei ma sensu robic za duzej systemowej bo pote mwiecej sie danych traci i odzyskuje :P Dlatego robie sobie malutka systemowa tyle b ypomiescic winde + najwazniejszy soft a potem to juz tylko ghost :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 chyba zrobie tak :D C: 11gb D: jakies 100gb :) aha no kompa mam takiego jak w podpisie takze ata nie iwem o co w tym chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ja bym systemówkę dał nie więcej niż 5 GB (ja mam 3GB i połowa jest wolna) a resztę na 2 podzielić, dla porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 hmmm systemowke tzn ja tam chce office winde jakies progsy do windy no z 11gb to przesadzilem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>Max Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 eh jednak barrac jest cichy :D wiec chyba takiego wezme a partycje myslaelm o takiech c: 20gb a d: 100gb tylko ze ten dysk bezdzie mial w sumie jakies sto cos gb a nie 120 :lol: :lol: Ja na twoim miejscu podzielił bym na 3 partycje np: 20GB,40GB i 60GB, ponieważ 100GB na 1-dną partycje to za dużo, ale zrobisz jak będziesz chciał :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 a ja bym podliczyl ile Ci zajmuje system + poinstalowane programy i zrobil taka partycje +1 albo 2gb (kazdy ma inne preferencje - jesli wiesz ze bedziesz cos w przyszlosci tam instalowal dodatkowego to lepiej miec zawsze troszke zapasu)... potem zrobilbym mala partycje na backup a reszte podzielil na 2 rowne partycje (100gb na 1 partycje to faktycznie troszke za duzo, chociaz denerwujace sa litery napedow do z :wink: ). musisz myslec o przyszlych mozliwych (odpukac) padach... jakby mi padla 100gb partycja to bym najpierw sie rozplakal a potem urwal producentowi jajka (juz pisalem o jajkach w innym poscie :lol: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 bierz IBM - maja one 8MB CACHEEw. Maxtora lub WD ale tego to tylko jeśli nie przeraża cię hałas( a i tak musisz go sobie najpierw sprawdzić czy to nie ta walnięta seria co tak świszczy) Ja bym wzial tego z najdluzsza gwarancja, ja na swojego WDC 80GB 8MB dostalem 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 no wiec mnie barracuda rozczalowywuej poniewaz mam kumpla co ma 120gb barrac i mowi ze sa na 2 talerzach i jak przechodzi z jednego na drugi to charcczy strasznie nei wiem moze sa wersje z jednym talerzem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Mi tez kumple wiele rzeczy gadali o Barracudach, ale nie sluchalem ich, i dobrze. Kupilem BIV (ciezko bylo znalezc) 80GB i jestem z niej zaczepiscie zadowolony. Nie sluchaj kolegi, bo moze miec powazne problemy z uszami, tylko sam posluchaj gdzies chodzacej B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 ok ale w tym sek ze 80gb jest na jednym talerzu chyba a 120 to chyba tylko na dwoch powychodzily :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 bierz IBM - maja one 8MB CACHEEw. Maxtora lub WD ale tego to tylko jeśli nie przeraża cię hałas( a i tak musisz go sobie najpierw sprawdzić czy to nie ta walnięta seria co tak świszczy)jesli chodzi o halas to W IBM problemu nie ma - a nawet jakby to wyciszyc programowo mozna:P jak wyciszysz swist tych lozysk softwarem to dyplom w nagrode odemnie dostaniesz ;P kobus niby ze co jak z taleza na talez przechodzi ?? nizele niezle :D jakby koledze ta basia nieupadla to pewnie by normalnie chodzila (cichutko) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Baraccuda cichutka jest. mam BV 80GB i w zasdzie to wogóle jej nie słychać... no po prostu miodzio... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaQ Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ja mam barracude i nigdy nie mialem z nim problemów, a nosze go w plecaku niemal codziennie. Jesli zas chodzi o podzial, nie wydaje mi sie ze bedziesz sie bawic w jakies mirrory, wiec radzilbym podzielic na 8,32,reszta. pierwsze dwie na system, programy i rozne smieci, ostatnia tylko na duze pliki. Chodzi mi glownie o rozmiary klastrow, moze przy aktualnych rozmiarach dyskow nie jest to tak istotne, ale zawsze... Osobiscie mam wlasnie podzial na 2/8/reszta wlasnie dlatego ze korzystam z ghosta, ale na pierwszej partycji jest tylko i wylacznie system, zadnych programow, cale oprogramowanie jest na drugiej partycji, na trzeciej cala reszta smieci.[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...