vicks Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam, chce kupić monitor głównie do internetu, panoramy się do tego kiepsko nadają, zresztą mam w pokoju tv lcd 32" full HD więc do gier i filmów raczej on będzie służył. Obecnie siedzę na CRT iiyama 17", nie chcę się czuć jak idiota który naczyta się reklam i pędzi do sklepu kupić elsidi, czy w okolicach 500zł kupię coś na czym będzie podobna jakość obrazu? W tej cenie tylko matryca TN czy są jakieś rodzynki? Co właściwie w lcd daje dvi, czy jego brak i podłączenie przez d-sub daje gorszą jakość obrazu? Jeżeli tak to jak najbardziej wymagane, miło by było gdyby miał PIVOT, rozdziałka wystarczy raczej 1280x1024, ale 1600x1200 nie zaszkodzi smilies/wink.gif rozmiar 19" lub więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 No jeśli chodzi o tekst, to polecałbym ci raczej coś na matrycy PVA/MVA ze starszych modeli. Sam posiadam Samsunga 193T, teraz trudno dostępny ale widziałem po 350zł chodzi i do takich zastosowań bajka, przy grach niestety trochę smuży. Różnicy w DVI/D-sub szczerze mówiąc nie zauważyłem, oprócz faktu auto-skalowania i dopasowywania obrazu (przy DVI). Pivot... powiem ci, że nigdy nie używałem ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 To może coś takiego : http://www.allegro.pl/item899385462_eizo_l...na_allegro.html (trochę ponad 500 PLN, ale nadall "w okolicach" mam nadzieję). Firma zdecydowanie dobra, jeśli zależy Ci na jakości obrazu to powinno być bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Osobiście mam i polecam Samsunga 193P+ Monitor mam 3 lata i nie ma żadnych martwych pixeli a obraz idealny. Zresztą niestety chciałem się przesiąść na coś większego i dopiero Dell 2709W spełnia oczekiwania więc niestety muszę trochę poczekać i kasy dołożyć zanim sprzedam swojego samsunga. Wszystko poniżej tego Della nie miało dla mnie takiego obrazu. Może to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimuszek Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 nie, to nie jest kwestia przyzwyczajenia mam 173p+ i chce zmienic na cos wiekszego niestety tak jak u Cibie, malo co spelnia moje oczekiwania naszukalem sie, naczytalem, naogladalem, pierwszym monitorem ktory moglby byc to nec ea231wmi a potem dell u2410 jesli ktos nie dysponuje duza gotowka, lub mu nie potrzeba, to bardzo polecam cos 193+ ew 970P osobiscie wolalbym taki uzywany niz nowe 22 TN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 dzięki za odpowiedzi, co do samsung 193p, niestety nie ma ani jednego na allegro ;] 173p jednak za mały, 970p jest jeden na allegro, jednak cena zdecydowanie przekracza budżet, delle tym bardziej hehe może podacie więcej modeli na pva/mva z ostatnich lat, będe widział czego szukać na allegro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 193T jeszcze są nie wiem jaka różnica w stosunku do P http://www.allegro.pl/item909161045_lcd_19...alny_super.html a co do obrazu to niestety się zgodzę, TNki o syf ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 193T jeszcze są nie wiem jaka różnica w stosunku do P http://www.allegro.pl/item909161045_lcd_19...alny_super.html a co do obrazu to niestety się zgodzę, TNki o syf ;( T- to TN a P- to PVA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Chciałbyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vicks Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) kupiłem w końcu samsunga 191t za 350zł, ma dvi, pivot, stan bdb, smuzenie zauważalne, kolory też jakieś dziwne (ale jeszcze nic nie ustawialem, pozniej sie pobawie), na razie podłączony przez przejściówke dvi -> d-sub i kabel d-sub <-> d-sub, jutro kupię kabel dvi, no i własnie nie wiem, czy to jest ta cała matryca pva? wg google raz podaje ze tak raz że nie :huh: jakieś wiarygodne źródło? ewentualnei jak na wlasna reke sprawdzic jaka sie ma matryce w monitorze? i jak go skonfigurować żeby obraz przypominał chociaż ten z mojego starego CRT ktory chyba pojdzie na smietnik bo nie mam go gdzie odłozyc, a nikt go nie kupi w erze lansiarskich elsidi :lol: Edytowane 8 Lutego 2010 przez vicks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 no i własnie nie wiem, czy to jest ta cała matryca pva? wg google raz podaje ze tak raz że nie Panel # Typ a-si TFT/PVA zgodny z normą zgodny z normą ISO13406-2 # Rozmiar 19" # Wymiar plamki 0,294 # Jasność 250 cd / m2 # Kontrast maksymalny 700:1 typowy 500:1 # Kąty widoczności 170° / 170° # Czas reakcji 25 # Interfejs Analog / Digital Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atais Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 na dvi na 193T ja nie zauważyłem większej różnicy kolorów. Pobaw się właśnie ustawieniami, choć powiem szczerze, że ja i tak inaczej na to patrzę, gdyż używam jasności: 10, kontrast: 20 bo inaczej bolą mnie oczy od długiej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Chyba wszystkie wymienione tu monitory nie są 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...