mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 witam mam prośbę do kogoś kto ma taka pompkę jak w temacie o sprawdzenie jakie jest napięcie na tym układzie od razu za molex-em nie wiem czy ten układ ma za zadanie obniżanie napiec czy co innego ja na nim mam równe 0.0 wiec zastanawiam się nad obejściem go. z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 z tego co wiem ten układ przerabia pompkę pod 220v na 12v, więc raczej tego nie obchodź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 wpinany do molexa ?? jesli dobrze Ciebie zrozumiałem to znaczy ze gdyby podpiąć sie pod prąd stały np prostownik to by poszło ?? szczerze mówiąc nie sadze żeby wirnik tej pompki potrzebował aż 220v a na molexie mamy 12 chyba ze coś pokręciłem mam teraz sesje wiec mogę być mało rozgarnięty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Hmm, ciekawe, miałem tę pompkę jeszcze miesiąc temu i nie było żadnego układu na kablach, może to zwykłe zabezpieczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 chodzi mi dokładnie o ten układ sry za jakość zdjęcia ale robione telefonem a i nie przejmujcie sie rozłączonym kablem specjalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Rozkręć pompkę (tzn. rez, pompka znajduje się w środku), odczytaj jakiego napięcia potrzebuje i po problemie. W środku znajduje się pompka Jebao (taka, jaką CPC/Hydrox sprzedawało do swoich zestawów), ale nie jestem pewien jakiego napięcia potrzebuje. Zapewne 12v, ale ręki sobie uciąć nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 juz wcześniej to zrobiłem ale na tej pompce nie ma żadnych napisów jest goły plastyk dlatego tez pisze na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 witam mam prośbę do kogoś kto ma taka pompkę jak w temacie o sprawdzenie jakie jest napięcie na tym układzie od razu za molex-em nie wiem czy ten układ ma za zadanie obniżanie napiec czy co innego ja na nim mam równe 0.0 wiec zastanawiam się nad obejściem go. z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam Sprawdź napięcie na przemiennym prądzie a nie stałym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 również mam bardzo okrągły wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 również mam bardzo okrągły wynik :) To ciekawe. A pompa działa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 nie chce jej podłączać do momentu jak będę wiedział za co odpowiedzialny jest ten "cudak" a ze na cudaku nie ma napięcia to i na pompce nie ma ma zawsze jest możliwość podpiąć na sztywno do molexa ale jeszcze zobaczę czego sie dowiem od innych w końcu skończyła mi sie cierpliwość i wypiąłem ten układ i chciałem podłączyć bezpośrednio do molexa a tu lipa i nie działa możne rzeczywiste to jest na prąd zmienny poszukałem transformatora halogenowego (230 na 11.4) i również nic no to z powrotem do zabawy z zasilaczem. zobaczyłem ze gdy zmieniam bieguny na molexie to wirnik delikatnie sie ruszy raz w jedna raz w druga i nic poza tym a gdy jest podłączona to magnes w środku trzyma co oznacza ze dochodzi do niej napięcie juz nic nie rozumiem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 (edytowane) Jaki układ siedzi na tej płytce? A raczej jakie dwa układy. Spisz z nich nazwy. Pytanie jak mierzysz napięcie? Edytowane 2 Lutego 2010 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 co do napiec to mierze woltomierzem na przewodach wchodzących i wychodzących z tego układu a co do układu to nie wiem jedyne symbole jakie sa na nim to bt-01-sb nie wiem co to oznacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...