R4dziK Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam. Tak jak w temacie poszukuje jakiejś książki do Photoshopa. Oczywiście jest tego w zatrzęsienie, wiec zwracam się do Was. Być może ktoś może polecić coś godnego uwagi. Chodzi mi o to by w podręczniku znalazły się nie tylko opisy poszczególnych narzędzi, co przede wszystkim konkretne przykłady zastosowań. Może jakieś tutoriale. Dobrze, żeby było cd z materiałami do tego. Książka ma być prezentem dla osoby, która wcześniej pracowała amatorsko w takich programach jak Paintshop Pro czy Fireworks MX i oczywiście PS, a teraz musi zacząć 'bardziej profesjonalnie' wykorzystywać CS4. Dodam jeszcze, że w programie będą przede wszystkim przygotowywane materiały do druku -szukam jakiejś publikacji pod tym kątem. Sam oczywiście również przejdę się po księgarniach. Jak napisałem już wyżej ma to być prezent, wiec z oczywistych względów wszystkie internetowe tutoriale, ebooki niewiadomego pochodzenia itp odpadaja. Czekam na jakieś sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Jeżeli nie sprawia Ci problemu angielski to może książki Scotta Kelby'ego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Tak jak Rikki napisał, Scott Kelby ma naprawdę świetne książki (chyba jedyne wartościowe) i są także wersje polskie, więc coś powinieneś znaleźć. :) Klik. Jedynie minusem (bądź plusem) jest to, że nie ma jednej wielkiej "biblii" tylko rozbite są na poszczególne tematy, co umożliwia głębszą analizę problemów. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Wielkie dzieki za odp. Na pewno przyjże się tym pozycją bliżej -teraz wiem na co zwrócić uwagę w księgarni. A przy okazji, może ktoś spotkał sie w praktyce z: Kompedium DTP lub Biblią CS4. Pytanie czy książki są warte swojej ceny i czy prezentują podejście praktyczne o którym pisałem już wyżej. Nie ukrywam, że zależało by mi na czymś przekrojowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...