Skocz do zawartości
Serekzolty

Wymiana Na Am3

Rekomendowane odpowiedzi

Narazie odblokowałem tylko rdzeń,gdyż chciałem sprawdzić stabilność na stocku,napięcie zostało takie samo.Speedfan pokazuje 56 stopni na boxie i paście arctic silver,dotykając paluchem radiator jest letni.To chyba dobry wynik?

Dlaczego cnq ma być wyłączone??

Przy okazji tak o sobie zmierze napięcia z molexa:)

Na +12 jest 12.16

Na +5 jest 5.24

To 5 troche wysokie.Zasilacz amacrox warrior 400W

2 Godziny OCCT i 100% użycia każdego z rdzenia i zero jakiejkolwiek zwiechy:) jednak mam trochę dużą rozpiętość temperatur między idle a stress.W stressie max było 57C a w idle 38C,czy te 20C rożnicy jest normalne?

Czy taki test oznacza,że procesor jest 100% stabilny?

Jakie chłodzenie na AM3 do tego procesora można dostać w cenie do 100zł?:) musi być ciche i wydajne:) ale bardziej stawiam na cisze:)

Edytowane przez Serekzolty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam jeszcze jedno pytanko.

Karakorum zdaje się jest troche duże,czy wejdzie do mojej obudowy?? Załączam link do zdjęcia.

Jeśli nie to co innego?

Pentagram Freezone HP-120 AlCu Cooler - to jest to??

http://img704.imageshack.us/i/dsc03135.jpg/ - nawet podczas pracy i nie rozmazany hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serek jaka masz plyte w koncu?

Zmierz odleglosci w budzie, wez wymiary Karakorum i bedziesz wiedzial.

http://pclab.pl/art38203-30.html

O radiator z mostka moze zachaczac. Wysoki ten radiator?

Edytowane przez Krydor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzyłem,powinno się zmieścić najwyżej będziemy kombinować:)

Mam problem z O/C.Zmieniłem jednak z powrotem na 3 Cores bo miałem problemy z rozruchem.Mnożnikiem podjechałem z 2.8GHZ do 3.3 i dalej coś nie mogę.Napięcie jest 1.35V i na tym 3.3 jest stabilne.Po zwiększeniu o "oczko" a nawet dwa mam wysyp w OCCT po paru minutach albo restart.Na NB próbowałem podnosić ale to też nic nie daje.Czy proc to padaka? Temperatury w stresie nie przekraczają 60C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Karakorum założone,tempy spadły o ponad 10 stopni i dalej nie mogę przeskoczyć 3.3GHZ:/

Na 1.3750V się resetuje,temperatury nie przekraczają 47C.

Na 1.3500V chodzi na 3.3GHZ i dalej nie chce.Czy to padaka mi się trafiła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety na takim ustawieniu po 2 minutach OCCT jest reset również:( czy coś jeszcze mogę zrobić?

Sorki za post pod postem ale nie wiem co mam poradzić,jeśli trafiła mi się padaka to trudno a jeśli nie to co można zrobić? Wyłączyłem CnQ i troszkę dłużej było ale również reset poszedł,tym razem po 5 minutach.

Zmieniając na chwilkę temat,jaka karta graf. do tego zestawu do 140zł ? Myślałem o 8600GT.Zależy mi na wydajności,możliwościach O/C i w miare na ciszy:D nawet jest jeden taki za 85zł na forum.Aha gram w 1024x768

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera chyba przedobrzyłem z OC proca.Pojechałem troche z napięciem i po 10 minutach OCCT złapałem zwieche i już nie wstaje.

Na początku był czarny ekran,potem chińskie znaczki a teraz tak 1/3 uruchomienia pojawiają się te napisy od grafiki i jak się uda to do biosa nawet wejde ale potem też zwieszka,próbuje wejść i obniżyć trochę taktowanie może wtedy będzie działać.Generalnie to na 100% proc czy co innego mogło paść?

PS:Jest ktoś z okolic Legnicy/Chojnowa kto byłby chętny pomóc i może użyczyć swojego procka do testów bo nie chciałbym wywalać kasy w błoto na nowe procka jeśli to coś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios już resetowałem zworką oraz wyciąganiem baterii,zresetował się poprawnie.Ustawiłem na 1.4625V

Problem rozwiązany po dłuższym czasie a był najprostszy i miałem go pod nosem...pamięć padła nie wiem jakim cudem... ale już komp działa ładnie.

A jednak nie...za szybko się cieszyłem.Komp działał półtora dnia i za przeproszeniem wielki Ch..

Zawiesił się i koniec,teraz działa tylko na integrze a winowajcą jest...nowy ram.

Ta płyta chyba ma jakieś zwarcie i powoduje przepalanie pamięci czy coś.Integra zabiera 256MB i tylko dlatego działa bo na karcie na PCI-EX komp w ogóle nie bootuje.Pełno artefaktów dlatego,że te ostatnie 256MB są uszkodzone,w mem tescie 50tys błędów...Jestem załamany szczerze mówiac,2 kości ram 2GB i płyta a dla mnie to dość kosztowny interes...

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi