bartolini Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam Mam nastepujacy problem :( wykonalem 8 radiatorkow na mojego radka ze starego radiatora, przykleilem je na silikon i niby jest wszystko oki, tzn. podczas pracy radiatorki robia sie cieple, czyli spelniaja swoja funkcje, ale niestety pamiatki ida tak samo jak bez radiatorow :evil: Przy 285 juz sie buraki na ekranie pokazuja. Moz macie jakies pomysly :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Moze za niskie napiecie na pamieci? Wiem ze klony 8500 mialy nizsze napiecie na memorki niz oryginalne ATi badz Hercules. Nie wiem jak jest z 9100 ale moze byc podobnie :( Zrob moda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Gdzie moge znalezc jakies info na temat tego moda z napieciem :?: Acha pamiatki sa samsunga 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 miałem HERCULESA 8500LE 128mb też na tych pamięciach (samsung 4ns) i leciał max 275mhz oczywiście max stabilnie. nie wiem czy warto grzebać w karcie dla 10 mhz i 200pts w 3dmark01 lub 1-2fps w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 moje paatki tez sie kiepsko kreca - czy podniesienie napiecia na AGP z 1.5 na 1.6V moze pomoc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 napięcie na AGP podnosisz tylko w tedy jeśli masz wyższe taktowanie AGP - analogicznie do FSB dla procesorów 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Szukanie moda nic ci nie pomoże,bo możesz trafić na inne rozmieszczenie elementów na płytce. Poszukaj na karcie obwodów zasilania(stabilizator, mały scalak i kilka rezystorków ikondensatorków) są 2 i wyglądają prawie identycznie, 1 dla mem, drugi dla chipu. W tym od pamiątek znajdź miernikiem rezystor, który powinien mieć wartość pomiędzy 15, a 40 kiloohmów i spróbuj przejechać po nim ołówkiem tak, aby opór zmalał do 5 czy 6 kilo. Na hynixach 4 ns zyskałem 20 Mhz. nara sukcesów życzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 mam pytanko Skladam kompa dla brata i zastanawiam sie czy warto dokladac roznice 70zl pomiedze herculesem i szafirkiem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Szukanie moda nic ci nie pomoże,bo możesz trafić na inne rozmieszczenie elementów na płytce. Poszukaj na karcie obwodów zasilania(stabilizator, mały scalak i kilka rezystorków ikondensatorków) są 2 i wyglądają prawie identycznie, 1 dla mem, drugi dla chipu. W tym od pamiątek znajdź miernikiem rezystor, który powinien mieć wartość pomiędzy 15, a 40 kiloohmów i spróbuj przejechać po nim ołówkiem tak, aby opór zmalał do 5 czy 6 kilo. Na hynixach 4 ns zyskałem 20 Mhz. nara sukcesów życzę Moze wiesz gdzie jakies info znajde z fotkami :?: Wiem ze rozmieszczenie elementow moze byc inne, ale elementy obwodu zasilania beda podobne, wiec latwiej mi bedzie to zrozumiec. Mnie by wlasnie uzadzalo te 20mhz, akurat bym dobil na pamiatkach do 300 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 mam pytanko Skladam kompa dla brata i zastanawiam sie czy warto dokladac roznice 70zl pomiedze herculesem i szafirkiem :?: IMHO nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 moze te 2 linki pomoga zrobic V-moda http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=953 http://www.xcl-clan.com/articles.php3?id=29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Dzieki, wlasnie o takie info mi chodzilo, bede kombinowal :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...