Skocz do zawartości
Mario618

Sprawozdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam dość nietypową prośbę :) mam zrobić referat na 3 tematy z pośród 5ciu podanych i nic w tym niby nie trudnego gdyby były szerzej opisane na internecie. Szukałem u wujka google 2h i tylko na angielskich stronach znalazłem a poza tym tłumaczenie tego było by czasowo chłonne i nawet bym nie zdążył mam czas do soboty by je oddać i prosił bym forumowiczów obeznanych w tym temacie by posłali jakieś linki do dobrego materiału. Tematykę przedstawiam poniżej:

Tematy sprawozdań z SO (Linux):

1. Szyfrowanie symetryczne, asymetryczne, podpis cyfrowy w systemie Linux

2. Kwoty dyskowe w systemie Linux

3. Archiwizacja danych i tworzenie kopii zapasowych w systemie Linux

4. ACL (Access Control List) w systemie Linux

5. Zdalna administracja (ssh, vnc, tunelowanie) w systemie Linux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

mam zrobić referat na 3 tematy z pośród 5ciu podanych i nic w tym niby nie trudnego gdyby były szerzej opisane na internecie. Szukałem u wujka google 2h i tylko na angielskich stronach znalazłem a poza tym tłumaczenie tego było by czasowo chłonne i nawet bym nie zdążył mam czas do soboty by je oddać

Jaja se robisz? Słowo Referat (1) oznacza coś więcej niż zerżnięcie tekstu z neta - to dziura w czasoprzestrzeni której potrzbujesz pomiędzy dniem dzisiejszym a sobotą :lol:

Prace domowe odrabiamy samodzielnie - z korzyścią dla samych siebie.

ps. Jak zdąrzysz napisać coś, co będzie warte więcej od popieru tylko na 1 z tych tematów to już będzie sukces.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

...no właśnie z tą dokumentacją to jest problem - bo nie dosyć, że trza skopiować i sformatować tekst (już sporo roboty) to jeszcze wcześniej przetłumaczyć :lol:

..............

quota = kwota - nie wiedziałeś? :rolleyes: ... nawet fonetycznie pasuje :lol:

Niestety, takie "perły" są plagą w spolszczonej informatyce...

btw, jest może jakiś odpowiednik Nagrody Darwina dla antygeniuszy, którzy tłumaczą na polski komendy/mnemoniki - widziałem parę takich "kodów źródłowych" - być może jest jakiś sposób na uhonorowanie tak szczególnych osiągnięć umysłu ludzkiego? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi